Z dôvodu neschváleného rozpočtu bude MHD premávať v prázdninovom režime do odvolania

NETKY.SK • 3 Január 2023, 15:20 • 2 min
Z dôvodu neschváleného rozpočtu bude MHD premávať v prázdninovom režime do odvolania

KOŠICE - Z dôvodu neschváleného rozpočtu bude MHD v Košiciach premávať od 9. januára v prázdninovom režime až do odvolania.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Vladimíra Bujňáková.

„Z dôvodu neschváleného rozpočtu mesta na rok 2023 a z toho vyplývajúceho rozpočtového provizória DPMK nedisponuje dostatočným objemom financií na bežné fungovanie a prevádzku MHD, z tohto dôvodu je tak nútený pristúpiť k niekoľkým obmedzeniam,“ uviedla Bujňáková. Od pondelka 9. januára bude premávať autobusová doprava podľa cestovných poriadkov platných v režime pracovné dni - školské prázdniny. Školské spoje a električková doprava bude premávať podľa cestovných poriadkov platných v režime dni školského vyučovania.

Ako ďalej informoval DPMK, vzhľadom na predbežne oznámenú výšku dotácie mesta Košice pre výkony MHD vo verejnom záujme možno v blízkej budúcnosti predpokladať realizáciu ďalších obmedzení. „Cestujúcu verejnosť budeme v prípade ďalších obmedzení včas informovať prostredníctvom komunikačných kanálov Dopravného podniku. Cestujúcim sa ospravedlňujeme za vzniknuté nepríjemnosti,“ dodala Bujňáková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona