Stovky ľudí vo Fergusone pochodovali k policajnému veliteľstvu

NETKY.SK • 13 Október 2014, 21:30 • 2 min
Stovky ľudí vo Fergusone pochodovali k policajnému veliteľstvu

FERGUSON - Niekoľko stoviek ľudí vedeným duchovnými dnes pochodovalo z kostola vo Fergusone v americkom štáte Missouri pred mestské policajné veliteľstvo v rámci štvordňovej série protestných zhromaždení a pochodov.

slovakia

left justify in out

Na dnešnom zhromaždení v meste Ferguson na predmestí St. Louis sa zostavoval zoznam ľudí, ktorých v krajine zabili príslušníci polície, uviedla agentúra AP.

 

Protesty sú vo Fergusone bežným javom od začiatku augusta, kedy policajt zastrelil 18-ročného černošského tínedžera Michaela Browna. Napätie sa vystupňovalo minulý týždeň, keď policajt v St. Louis zastrelil ďalšieho afroamerického mladíka Vonderrita Myersa.

 

Stovky ľudí dnes pochodovali aj k univerzite v St. Louis. Organizátori prisľúbili občiansku neposlušnosť, ale bezprostredne neboli hlásené žiadne zatknutia. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies