Stovky ľudí demonštrovali na Hradčanskom námestí v Prahe proti islamu

NETKY.SK • 16 Január 2015, 19:03 • 2 min
Stovky ľudí demonštrovali na Hradčanskom námestí v Prahe proti islamu

PRAHA - Stovky ľudí sa dnes zhromaždili na Hradčanskom námestí v Prahe, aby tam odmietli islam. Niektorí z prítomných sa vo výrokoch dostali až na hranice rasizmu alebo xenofóbie, vyplýva z informácií internetového serveru Novinky.cz, ako aj spravodajskej televízie ČT24.

slovakia

left justify in out

Podujatie zorganizovalo združenie Islam v ČR nechceme s deklarovaným cieľom prezentovať vlastný pohľad na islam a jeho expanziu na starom kontinente, vymenovať riziká s ním spojené pre ČR a predstaviť bezpečnostné i legislatívne požiadavky s cieľom zabrániť možnej islamizácii ČR.
     

Martin Konvička zo spomínaného združenia zdôraznil, že terorizmus nie je jediným dôvodom odmietania islamu v ČR. "Islam totiž znamená predovšetkým podriadenie. Podriadenie sa pravidlám, ktoré spísal akýsi Alah, v skutočnosti však istý Mohammed, chlap, ktorý mal problém predovšetkým sám so sebou, ktorého životopis vyzerá ako zbierka psychiatrických diagnóz a ktorého činy by stačili na posádku stredne veľkého zariadenia."
     

Súčasne adresoval prítomným konštatovanie a otázku:  "Hovoria nám, že islam je vznešená viera, že v sebe nesie civilizačné a ľudské hodnoty. Priatelia, aké hodnoty môže mať nasledovanie agresívneho psychopata," citoval ho server Novinky.cz. Zhromaždení reagovali potleskom a skandovaním.
     

Podľa Konvičku bude potrebné snažiť sa o potlačenie islamu, na čo však budú potrebné aj politické, legislatívne kroky. "Naším dlhodobým cieľom je postavenie islamu na úroveň nacizmu, zákaz jeho šírenia, propagácie a verejného vyznávania, tvrdé potlačenie jeho verejných prejavov a súčasne i jeho spoločenské odsúdenie."
     

Medzi ďalšími rečníkmi boli aj viacerí predstavitelia opozičných strán, napríklad hnutia Úsvit priamej demokracie alebo Občianskej demokratickej strany, vrátane starostky Prahy 2 Jany Černochovej z ODS.
     

Poslanec hnutia Úsvit Marek Černoch prezentoval nedávno avizovanú novelu legislatívy, v zmysle ktorej by sa k žiadostiam cirkví o registráciu v ČR museli vyjadriť aj spravodajské služby. Súčasne vyhlásil, že "v dnešnej spoločnosti je akákoľvek ochrana vlastných tradícií nazývaná rasizmom a xenofóbiou. Chceme zachovať české tradície, české zvyky a českú kultúru," zdôraznil.

     

Na asi 90-minútovej demonštrácii nechýbali české vlajky a transparenty s heslami ako Islam v ČR nechceme, Islam je zlo, Európa, prebuď sa!, Umiernený islam neexistuje alebo Stop islamu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies