Stoltenberg na summite EÚ avizoval zasadnutie Rady NATO-Rusko

NETKY.SK • 15 December 2016, 17:35 • 2 min
Stoltenberg na summite EÚ avizoval zasadnutie Rady NATO-Rusko

BRUSEL - Na budúci pondelok (19.12.) sa uskutoční stretnutie NATO-Rusko na úrovni veľvyslancov. Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg to uviedol dnes po príchode na summit EÚ v Bruseli. S lídrami EÚ preberie otázky spoločnej obrannej a bezpečnostnej politiky a užšej spolupráce medzi alianciou a EÚ.

slovakia

left justify in out

K zasadnutiu Rady NATO-Rusko, ktoré sa počas rokovaní ministrov zahraničných vecí členských krajín aliancie začiatkom decembra neuskutočnilo, dôjde v bruselskom sídle NATO na úrovni veľvyslancov.

 

Stoltenberg pred rokovaniami s premiérmi a prezidentmi EÚ pripomenul, že uvedené stretnutie sa uskutoční v období napätých vzťahov medzi NATO a Ruskom. Hlavnou témou rokovaní by mali byť otázky "dôležité pre európsku bezpečnosť", predovšetkým kríza na východe Ukrajiny.

 

Stoltenberg tiež pripomenul, že Rada NATO-Rusko sa po vypuknutí ukrajinskej krízy v roku 2014 stretla len dvakrát. Naposledy to bolo 13. júla tohto roku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies