Steinmeier: Neočakávam, že USA vyšlú vojakov na boj proti IS v Sýrii

NETKY.SK • 15 Október 2014, 13:13 • 2 min
Steinmeier: Neočakávam, že USA vyšlú vojakov na boj proti IS v Sýrii

BERLÍN - Nemecký minister zahraničných vecí Frank-Walter Steinmeier neočakáva, že Spojené štáty nasadia vojakov do pozemných bojov v Sýrii. Informovala dnes o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Steinmeier podľa nej tiež neočakáva, že túto situáciu môžu zmeniť blížiace sa novembrové voľby do amerického Kongresu. "Nedomnievam sa, že Američania vyšlú vojakov do Sýrie," povedal šéf nemeckej diplomacie na tlačovej konferencii so svojím francúzskym rezortným kolegom Laurentom Fabiusom v Berlíne. 
     

Steinmeier tak odpovedal a otázku novinára, či sa po kongresových voľbách, ktoré budú 4. novembra, môže americká politika zmeniť.
     

Spojené štáty stoja na čele spojeneckej leteckej operácie proti militantom z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS). Washington však odoláva výzvam niektorých amerických konzervatívcov - napríklad senátora Johna McCaina - nasadiť vojakov na pomoc jednotkám bojujúcim proti džihádistom z IS v Iraku a Sýrii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies