Stávkarska mafia zarábala aj na Šali a Banskej Bystrici

NETKY.SK • 14 Február 2013, 10:09 • 2 min
Stávkarska mafia zarábala aj na Šali a Banskej Bystrici

Stávkarska mafia zarábala aj na Šali a Banskej Bystrici - Futbal Do najväčšieho korupčného škandálu so zmanipulovanými zápasmi vo futbalovej Európe sú nepriamo zatiahnuté aj dva slovenské kluby Dukla Banská Bystrica a Slovan Duslo Šaľa. Informovalo o tom

slovakia

left justify in out

imgDo najväčšieho korupčného škandálu so zmanipulovanými zápasmi vo futbalovej Európe sú nepriamo zatiahnuté aj dva slovenské kluby Dukla Banská Bystrica a Slovan Duslo Šaľa. Informovalo o tom štvrtkové vydanie denníka Plus JEDEN DEŇ.
      Jednou z hlavných postáv futbalového megapodvodu je 30-ročný rozhodca Kolos Lengyel. Maďarský arbiter figuruje vo viacerých zápasoch, ktoré sa dostali na verejnosť po prevalení korupčného škandálu so stávkarskou mafiou. Spomínaný rozhodca údajne tendenčne rozhodoval aj v prípravných stretnutiach z januára 2011, keď sa maďarský klub Honvéd Budapešť stretol so Šaľou a Banskou Bystricou. Šaľa napokon prehrala 1:5, ale futbalisti Banskej Bystrice za stavu 0:1 odstúpili v 82. minúte zo zápasu práve pre verdikty rozhodcu Lengyela.
      Podľa maďarských vyšetrovateľov mal Lengyel so svojimi ďalšími spoločníkmi zarobiť len na zápase Honvédu s Banskou Bystricou 500.000 eur. Do stávkovej kancelárie vložili pred začiatkom duelu 40.000 eur. "Bol fakt zmanipulovaný? Vlastne to aj sedí. To, čo stváral hlavný rozhodca, bolo niečo škandalózne," cituje denník Plus Jeden Deň skúseného obrancu Dukly Martina Poljovku. "Väčšinu zápasu sme mali pod kontrolou, ale rozhodca nás vymyslenými ofsajdmi a faulmi do ničoho nepustil. Naopak, najprv v druhom polčase zapískal vymyslenú penaltu, a potom, o desať minút urobil to isté. Tú prvú sme ako-tak predýchali, pri druhej už tiekli všetkým nervy. Napokon sme sa na to odporné divadlo vykašľali a odišli sme predčasne z ihriska."

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies