Stav ohrozenia v americkom štáte Ferguson je zrušený, polícia je stále ostražitá

NETKY.SK • 14 August 2015, 18:54 • 2 min
Stav ohrozenia v americkom štáte Ferguson je zrušený, polícia je stále ostražitá

FERGUSON - Okres St.Louis v americkom štáte Missouri zrušil stav ohrozenia, ktorý zaviedli v meste Ferguson a jeho okolí začiatkom tohto týždňa. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Opatrenie bolo zavedené v súvislosti s opätovným vypuknutím nepokojov vo Fergusone, kde si minulú nedeľu pripomenuli prvé výročie zastrelenia neozbrojeného černošského mladíka policajtom bielej pleti.


Dnešné oznámenie hlavného predstaviteľa okresu Steva Stengera nasledovalo po tom, čo Ferguson, predmestie St.Louis, zažil už tretiu pokojnú noc po sebe. Stenger však v oznámení upozornil, že polícia zostáva stále ostražitá.


Stenger vyhlásil stav ohrozenia v pondelok 10. augusta, keď počas demonštrácií súvisiacich s výročím zastrelenia 18-ročného Browna vypukla streľba a násilnosti.


Černošského tínedžera Michaela Browna 9. augusta 2014 smrteľne postrelil belošský policajt z Fergusonu Darren Wilson. Policajt nakoniec nebol obvinený a zastrelenie mladíka spustilo celoamerické hnutie s heslom "Na životoch černochov záleží" (Black Lives Matter).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies