Stav dcéry Sergeja Skripaľa už nie je kritický

NETKY.SK • 29 Marec 2018, 16:52 • 2 min
Stav dcéry Sergeja Skripaľa už nie je kritický

LONDÝN - Julija Skripaľová, ktorá sa spolu so svojím otcom Sergejom stala začiatkom marca v anglickom meste Salisbury obeťou útoku nervovoparalytickou látkou novičok, už nie je v kritickom stave. Podľa lekárov sa jej stav zlepšuje a v súčasnosti ho možno označiť za stabilizovaný, uviedla britská televízna stanica Sky News.

slovakia

left justify in out

Bývalého plukovníka ruskej vojenskej rozviedky GRU Sergeja Skripaľa, ktorý pracoval pre britské tajné služby, a jeho dcéru Juliju našli 4. marca v bezvedomí na lavičke pred obchodným centrom v anglickom meste Salisbury, kde žijú. Podľa Británie išlo o útok neznámych páchateľov, pri ktorom s vysokou pravdepodobnosťou použili nervovoparalytickú látku novičok, vyvinutú v bývalom Sovietskom zväze. Stav Sergeja Skripaľa zostáva po útoku aj naďalej kritický.

 

V reakcii na kauzu Skripaľ sa Británia, USA a viac ako 20 západných spojencov rozhodli vyhostiť ruských diplomatov. Rusko varovalo, že ide o nepriateľský krok, ktorý nezostane bez odpovede.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies