Štátna prémia k stavebnému sporeniu sa bude škrtať

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 09:54 • 2 min
Štátna prémia k stavebnému sporeniu sa bude škrtať

BRATISLAVA - Na zásadných zmenách v podpore bývania sa dohodla vládna štvorkoalícia strán Smer-SD, Slovenská národná strana (SNS), Most-Híd a #Sieť.

slovakia

left justify in out

Štátna prémia k stavebnému sporeniu, ktorá je v tomto roku 66,39 eura, sa podľa zistení denníka PRAVDA bude prideľovať len ľuďom s nižšími príjmami. So zmenou súhlasili všetci koaliční partneri, a tak rezort financií pripravuje novelu zákona. Štátna kasa tým získa časť zo súčasnej podpory na úrovni 33 miliónov eur ročne. Vlani plnú alebo čiastočnú prémiu získalo okolo 600.000 ľudí. Novinkou bude podmienka, že prémiu dostane len občan s mesačným príjmom do 1,3-násobku priemernej hrubej mzdy na Slovensku a pri manželoch či partneroch bude hranica dvojnásobná. Zmena by mala platiť od roku 2017. Znamená to, že ak jednotlivec zarába v hrubom viac ako 1200 eur mesačne, štátnu prémiu nedostane. Pri manželoch bude v závislosti od tohtoročnej priemernej mzdy v hospodárstve hranica spoločného príjmu asi 2400 eur za mesiac. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies