Štát v Austrálii od dnešného dňa zakazuje plastové výrobky na jedno použitie

NETKY.SK • 1 Marec 2021, 11:28 • 2 min
Štát v Austrálii od dnešného dňa zakazuje plastové výrobky na jedno použitie

V Južnej Austrálii vstúpil do platnosti zákaz na používanie plastov na jedno použitie.

slovakia

left justify in out

Štát sa stal prvým v krajine, ktorý zaviedol takýto zákaz, avšak niekoľko ďalších štátov oznámilo podobné plány na zbavenie sa neekologických plastov s krátkou životnosťou. 

 

Parlament Južnej Austrálie prijal v septembri legislatívu, ktorá sa má zbaviť neekologických výrobkov, ako sú plastové slamky, príbory či jednorázové vrecká. Ich snaha sa zameriava na pomoc životnému prostrediu, ktoré plasty zaťažujú.

 

img

 

Zákon zakazuje predaj a  distribúciu výrobkov na jedno použitie. Podniky, ktoré zákaz nedodržia, môžu byť od dnešného dňa potrestané vysokými pokutami.


„Sme prvým štátom v krajine, ktorý podnikne tieto kroky a od zajtra bude v Južnej Austrálii zakázaný predaj a distribúcia plastových slamiek , príborov a miešadiel," uvádza minister životného postredia, David Speirs. 

 

img


Vláda nevylúčila, že do zákazu sa zahrnie  viac druhov výrobkov na jedno použitie, napríklad polystyrénové poháre, misky a taniere.


 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies