Juraj Zábojník sa obul do premiéra. Pozrite si, aké tvrdé slová mu odkázal

NETKY.SK • 29 September 2020, 12:31 • 2 min
Juraj Zábojník sa obul do premiéra. Pozrite si, aké tvrdé slová mu odkázal

BRATISLAVA - Bezpečnostný analytik Juraj Zábojník okomentoval vo svojom príspevku konanie predsedu vlády SR Igora Matoviča, ako aj jeho prepad preferencií z posledného prieskumu.

slovakia

left justify in out

„Múdros**č“, „Pos*tá kompa“, „Smradľavý skunk“, „Zlodej zaprdený, za toto Ti raz šľahnem po papuli...“, H*vno, čo si v špajzi sadne na poličku...“ začal Zábojník menovať vyjadrenia slovenského predsedu vlády.

 

"Nechce sa mi ani pokračovať, pretože som znechutený z toho čo čítam v našich a zahraničných médiách o výrokoch predsedu vlády SR a doslova mi je z toho zle," pokračoval analytik v statuse, pričom hrubé vyjadrovanie Igora Matoviča označil za slovník štvrtej cenovej skupiny.

 

Nevážime si dobrotu nášho premiéra, tak budeme trpieť

Ako zdôraznil Zábojník, podpora voličov u Matoviča klesá. Podľa jeho názoru je dôvod úplne jednoduchý, pretože Vodu káže, víno pije.  

 

Upozornil, že funkcia premiéra vlády SR si vyžaduje reprezentatívnu, vzdelanú, odbornú, slušnú, vzorovú osobu, ku ktorej budú občania vzhliadať a vážiť si ju.

 

"Nesmie mať chaos v hlave a vyjadrovať sa na adresu občanov vulgárne. Nesmie zastrašovať a vyhrážať sa...Začnite sa namiesto vyhrážok vyjadrovať presne a s jasnými inštrukciami a až potom budete mať právo ľudí karhať. Pokusy vymeniť národ podľa svojho obrazu tu už boli a pevne verím, že sa už nevrátia," okomentoval Zábojník Matovičove vystupovanie na tlačových konferenciách.  

 

Súvisiaci článok: Najviac Slovákov verí prezidentke Čaputovej, naopak dôvera v Matoviča sa prepadáva

 

Ľudia sa v opatreniach nevyznajú

"Chaos v kompetenciách a v rozhodovaní v súvislosti s pandémiou Matovič - Pandemická komisia, čoho posledné dni sú toho jasným príkladom pokračuje," napísal analytik. 

 

Doplnil, že Matovičovi kritici mu vyčítajú jeho alibizmus v súvislosti s prijímanými epidemiologickými opatreniami. A ak sa niečo nepodarí, začne "ukazovať prstom" na odborníkov. 

 

„Rozhodnú odborníci, nie prstocuc politikov. Chcem ubezpečiť všetkých, ktorí si dovidia ďalej od nosa, že o prípadnom otváraní ďalších obchodov, či otváraní škôl a reštaurácií budú rozhodovať tí istí ľudia čo naposledy a to je elitný tím špičkových slovenských epidemiológov, infektológov a verejných zdravotníkov,“ reagoval 10. apríla premiér na stále rastúci tlak podnikateľov a živnostníkov bez príjmov. 

 

 

Dnes sa karta obrátila

"Dnes vidíme, že vstupuje do rozhodnutí konzília a mení ich rozhodnutia a začal sa voči nim čoraz viac vymedzovať. Dochádza k obmedzovaniu základných ľudských práv a slobôd občanov a tie so sebou prinášajú ťažké dôsledky, ako sú materiálne škody, zničené pracovné, ľudské a rodinné vzťahy a nehovoriac o zničenom podnikateľskom prostredí," napísal Zábojínk s tým, že na funkciu premiéra musí človek dorásť.

 

"Len som si testoval, kto mi verí a kto nie," pripomenul Zábojník Matovičove pokusy. "To sú urážlivé slová pre občanov Slovenska a dostáva Vás to do absolútneho suterénu... Takouto komunikáciou degradujete samého seba, degraduje funkciu predsedu vlády a vôbec ľudí okolo seba," odkázal odborník predsedovi vlády.  

 

Premiér stráca dôveru

Zábojník tiež podotkol, že len v priebehu pár mesiacov prišiel Matovič o viac ako tretinu voličov. Dodal, že do vlády sa dostal len preto, že ľudia požadovali slušnejšie Slovensko. "Dnes sú z vás voliči sklamaní a nespokojní. Nenapĺňate predstavy a potierate to čo ste sľúbili," dodal Zábojník.

 

"Očakávania boli veľké a nevyzerá to, že by boli naplnené, alebo že by sa v budúcnosti naplnili. Pán Matovič, prišiel ste do politiky s inou tvárou a s inou i odídete, lebo ste si premrhal šancu, ktorú Vám občania Slovenska dali," uzavrel odborník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona