Starosta Sadiq Khan: Londýn sa po Brexite nestane nezávislým štátom

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 18:50 • 2 min
Starosta Sadiq Khan: Londýn sa po Brexite nestane nezávislým štátom

LONDÝN – Po špekuláciách, že by sa Londýn mohol osamostatniť od Británie a stať sa nezávislým štátom, prišlo vytriezvenie. Prevrat sa nekoná.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Starosta Londýna Sadiq Khan vydal vyhlásenie, v ktorom reagoval na petíciu za oddelenie mesta od Spojeného kráľovstva. Petíciu podpísalo však aj mnoho ľudí, ktorí v Londýne nežijú.

"Akokoľvek rád by som mohol mať myšlienku o samostatnom mestskom štáte, tak dnes nebudeme riešiť nezávislosť. Nemám v úmysle blokovať M25. Avšak v mene všetkých Londýnčanov, hneď teraz požadujem väčšiu autonómiu pre hlavné mesto," vyhlásil Khan.

 

img

"Za štyri dni po referende podpísalo petíciu za nezávislý mestský štát až 175.175 Londýnčanov," pokračoval nový starosta Londýna. "Táto petícia nebola spustená žiadnym politikom ani žiadnou konkrétnou záujmovou skupinou. Bola to prirodzená túžba, ktorá sa zrodila v srdciach Londýnčanov, aby mali väčšiu kontrolu nad budúcnosťou svojho mesta."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies