Starosta Miami Beach: Zika cestovný ruch na južnej Floride dlhodobo neovplyvní

NETKY.SK • 20 August 2016, 11:47 • 2 min
Starosta Miami Beach: Zika cestovný ruch na južnej Floride dlhodobo neovplyvní

MIAMI - Napriek potvrdeniu, že v dvoch oblastiach floridského okresu Miami-Dade prenášajú komáre vírus zika, sú oficiálni miestni predstavitelia i podnikatelia presvedčení, že južná Florida si svoju prestíž turistickej destinácie svetového významu zachová aj naďalej.

slovakia

left justify in out

Starosta mesta Miami Beach Philip Levine na dnešnej tlačovej konferencii podľa agentúry AP uviedol, že hoci správy o víruse zika určite nie sú ideálnou správou pre cestovný ruch, bude mať táto skutočnosť na turizmus len relatívne krátkodobý vplyv.


Dodal, že pracovníci komunálnych služieb sa snažia likvidovať stojace vody a lístie, ktoré by mohli byť lákadlom pre komárí hmyz, prenášajúci vírus. Okres podľa starostu začal už aj s programom dezinfekcie v podobe vykurovania dymom.


Na Floride ide už o druhú oblasť, kde sa šíri vírus zika. Predchádzajúce prípady sa vyskytli vo Wynwood Arte, štvrti mesta Miami.


Ochorenie zika sa okrem pohlavného prenosu a prenosu z matky na dieťa šíri predovšetkým komármi. Dospelým tento vírus spôsobuje zvýšenie teploty, u detí však zaviňuje nedostatočný vývoj mozgu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies