Staromestský maškarný bál obnovil tradíciu

NETKY.SK • 4 Február 2013, 08:38 • 2 min
Staromestský maškarný bál obnovil tradíciu

Staromestský maškarný bál obnovil tradíciu - Kultúra Prvý Staromestský bál sa v sobotu (2. 2.

slovakia

left justify in out

imgPrvý Staromestský bál sa v sobotu (2. 2.) večer niesol v duchu hesla Od Prešporku k Bratislave. Zavítalo naň takmer 160 hostí, ktorých kostýmy často dokonale kopírovali históriu.

"V súčasnosti je veľmi populárna predstava, že plesy sú len výmyslom boháčov, ktorí sa chcú ukázať a vyžívať sa v luxuse. Bály však úplne prirodzene patria k histórii nášho mesta. V minulých storočiach boli vnímané ako vyvrcholenie sezóny, na ktoré sa Bratislavčania pripravovali už mesiace vopred," povedala starostka Starého Mesta Táňa Rosová, ktorá bál otvorila prezlečená za grófku Magdalénu Nyáry.

Túto akciu vníma ako súčasť projektu Poznaj Staré Mesto, ktoré zahŕňa aktivity pre všetky generácie. Časť financií, ktorými sponzori a partneri prispeli na bál, poputuje do zariadenia opatrovateľskej služby na Vajanského nábreží.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies