Starenku (†80) zabil v Humennom vlak

NETKY.SK • 27 Január 2014, 14:21 • 2 min
Starenku (†80) zabil v Humennom vlak

HUMENNÉ - Na železničnom priecestí v Humennom vyhasol dnes dopoludnia život 80-ročnej ženy, ktorú tam zachytil idúci osobný vlak.

slovakia

left justify in out

Úsekom, v ktorom došlo k nešťastiu, prechádzal vlak na trase Stakčín - Humenné dnes približne o 9.20 h, informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik. Po prejdení oblúka pred železničným priecestím na Laboreckej ulici v Humennom zbadal rušňovodič uprostred vedľajšej koľaje stáť človeka. 

"Použil preto výstražné zvukové znamenie, avšak osoba sa zrazu pohla smerom ku koľaji, po ktorej premával vlak, a snažila sa prejsť na druhú stranu. Rušňovodič okamžite použil rýchločinné brzdenie, ale pre krátku vzdialenosť už stretu nedokázal zabrániť a ženu zachytil ľavou prednou časťou rušňa," priblížil Džobanik. 

Rušňovodič po zastavení vlaku išiel zrazenej osobe na pomoc, avšak tá už nejavila známky života. Zavinenie tragédie cudzou osobu polícia predbežne vylúčila. Vykonaná dychová skúška na prítomnosť alkoholu bola v prípade rušňovodiča negatívna. 

Vyšetrovaním okolností nehody sa zaoberá Železničná polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies