Stará Ľubovňa ožije jubilejným 30. ročníkom tradičného jarmoku

NETKY.SK • 21 September 2023, 13:15 • 2 min
Stará Ľubovňa ožije jubilejným 30. ročníkom tradičného jarmoku

Okrem stánkov s rôznym tovarom a občerstvením, tam bude kočovná koliba, ulička remesiel i atrakcie pre deti.

slovakia

left justify in out

V Starej Ľubovni vo štvrtok štartuje jubilejný 30. ročník tradičného jarmoku. Návštevníkov čaká až do nedele (24. 9.) bohatý kultúrny program na dvoch pódiách.

Okrem stánkov s rôznym tovarom a občerstvením, tam bude kočovná koliba, ulička remesiel i atrakcie pre deti. Hlavná tribúna bude pred Okresným úradom, malá tribúna na Námestí sv. Mikuláša. Vo štvrtok podujatie odštartuje tzv. Banánovým behom pre žiakov ľubovnianskych základných škôl. Popoludní je naplánovaná živá pozvánka miestnej základnej umeleckej školy a predstaví sa aj akordeónový orchester Veselé harmoniky. "Večer prídu na rad strašidlá, nebude chýbať ani upálenie Gašpareka," dodala Kollárová.

V piatok (22. 9.) je pripravený sprievod mestom, tohtoročná historická snímka bude venovaná storočnici Ružbašskej kráľovskej svadby, ktorú pripravil scenárista a režisér Peter Karpinský. Program bude pokračovať vystúpeniami Štefana Repku, skupín Gorals a Vidiek a speváčky Kristíny, záver bude patriť jarmočnej diskotéke.

V sobotu (23. 9.) pripravilo Ľubovnianske osvetové stredisko program pod názvom "Na figliarsku nôtu", kde vystúpia folklórne súbory i ďalší hostia.

Večerný program bude patriť kapelám Komajota, Chiki Liki Tu-a, Batida, program vyvrcholí vystúpením Lukáša Adamca.

V nedeľu sa tradične budú v skanzene pod hradom Ľubovňa konať Hubertovské slávnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: Mesto Stará Ľubovňa, Foto: wikipédia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies