LOH: Ján Volko na súperov v rozbehu na 200 m nestačil. Do semifinále nepostupuje

NETKY.SK • 3 August 2021, 6:47 • 2 min
LOH: Ján Volko na súperov v rozbehu na 200 m nestačil. Do semifinále nepostupuje

BRATISLAVA - Slovenský šprintér Ján Volko po stovke neuspel ani v rozbehu na 200 m na olympijských hrách v Tokiu a nepostúpil do semifinále.

slovakia

left justify in out

V druhom zo siedmich rozbehov skončil šiesty výkonom 21,21 s. Po diskvalifikácii Čecha Jana Jirku pre prešľap do inej dráhy sa neskôr posunul na piate miesto, čo celkovo stačilo iba na 42. pozíciu v konkurencii 49 dvojstovkárov

 

Do semifinále sa dostalo 24 šprintérov, na postup bolo potrebné zabehnúť 20,53 s. V rozbehoch atakoval 20-sekundovú hranicu iba Američan Kenneth Bednarek, ktorý dosiahol čas 20,01 s.

 

Nedosiahol ani svoje sezónne maximá
Dvadsaťštyriročnému Volkovi nevyšla jeho dvojnásobná olympijská premiéra podľa predstáv. Na stovke ani dvojstovke nedosiahol výkony ani len na úrovni sezónnych maxím. V oboch prípadoch sa lúčil už po rozbehoch.

 

Na stovke skončil na 46. mieste spomedzi 78 štartujúcich. Treba dodať, že zverenec trénerov Nade Bendovej a Róberta Kresťanka pre zranenie na vnútornej strane ľavého stehna 2. júna na mítingu P-T-S v Šamoríne až do OH v Tokiu štartoval len jediný raz, 27. júna v rozbehu a vo finále na 200 m na majstrovstvách SR v Trnave.

 

 

Mohlo by vás zaujímať: LOH: Volko nepostúpil do semifinále. Neviem, čo sa stalo, bolo to slabé, zhodnotil

 

Splnený sen
"Nebežal som dobre, podobalo sa to stovke. Dal som do toho všetko ako vždy, no dúfal som v lepší čas,“ komentoval Ján Volko svoje vystúpenie na 200 m na facebookovom profile Slovenského atletického zväzu.

 

"Aj som sa dobre cítil, aj som si viac veril ako na stovke, ale nešlo to. Bolo teplo a vietor, ale nebudem sa vyhovárať. Jednoducho som to nezvládol," sebakriticky dodal pre RTVS.

 

img


Premiéra na olympijských hrách napĺňa Volka hrdosťou, ale po nevydarených vystúpeniach má však zmiešané pocity. Držiteľ medailového kompletu z halových majstrovstiev Európy na 60 m si to v Tokiu predstavoval trochu inak.

 

"Účasť na olympiáde je môj splnený sen a každý beh navyše, okrem rozbehov, by bol krásny bonus. Teším sa, že som mal možnosť štartovať v Tokiu, ale mrzí ma, že som ju nevyužil lepšie. Ťažko sa mi to hodnotí, musíme to zhodnotiť s trénermi. Dúfam, že ešte zabojujem o dobré časy v tejto sezóne," dodal slovenský rekordér.
 

Prečítajte si tiež: LOH: Rýchlostný kajakár Gelle o medailu nezabojuje. Nebol to dobrý výkon, skonštatoval



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona