Remišová skonštatovala, že zrejme treba zlepšiť komunikáciu medzi členmi vlády

NETKY.SK • 8 Február 2021, 13:57 • 2 min
Remišová skonštatovala, že zrejme treba zlepšiť komunikáciu medzi členmi vlády

Vicepremiérka sa na tlačovej konferencii vyjadrila, že je potrebné zlepšenie komunikácie vo vláde.

slovakia

left justify in out

Veronika Remišová tvrdí, že je potrebné zlepšiť komunikáciu medzi členmi vlády aj s partnermi, so samosprávou a hlavne školami. Vyjadrila sa tak na dnešnej tlačovej konferencii. Podľa jej slov nemôže minister zdravotníctva v stredu 3. februára povedať, že sa otvoria školy a premiér z tej istej strany následne povie, že by sa otvárať nemali. V krajine to vraj spôsobuje chaos. Sritizovala i to, že ministri sa nemôžu dozvedať o epidemickej situácii zo statusu na sociálnej sieti predsedu vlády.

 

img


Kritizuje, že veľa rodičov sa až v nedeľu večer dozvedelo, či sa škola otvorí alebo nie. Od Krajčího bude požadovať, aby stanovil v spolupráci s hygienikmi jasné kritériá, najlepšie v COVID automate, na základe ktorých sa bude určovať, ktoré školy sú otvorené alebo nie. Takéto rozhodnutie musí byť podľa jej slov jasné školám, rodičom, zriaďovateľom a musí byť v dostatočnom predstihu, najneskôr v stredu po vláde. „V COVID automate sú na všetko jasné pravidlá. Vieme, kedy sa testujú firmy, aké sú pravidlá pre firmy, ale v prípade škôl je momentálne viac ako 100-tisíc rodičov a učiteľov v neistote. O tom, ktoré školy sa otvárajú a ktoré nie, rozhoduje ‚pán bohvie kto´,” povedala že o tom sa chcú rozprávať na koaličnej rade.

 

img

Podľa Remišovej majú tento a budúci týždeň prísť na Slovensko prvé vakcíny od spoločnosti Astra Zeneca. V tejto súvislosti uviedla, že cieľom je za dva týždne zaočkovať všetkých učiteľov a vychovávateľov na prvom stupni základných škôl, ktorých je približne 20-tisíc. Podľa nej to je dôležité pre bezpečnosť detí, samotných učiteľov aj pre zabezpečenie bezproblémového vyučovania. Primátori v strane Za ľudí sú podľa jej slov pripravení poskytnúť rezortu zdravotníctva súčinnosť pri očkovaní.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies