Irán chce zakázať chovanie psov, krajina už podnikla takýto kontroverzný krok!

NETKY.SK • 31 Január 2019, 11:19 • 2 min
Irán chce zakázať chovanie psov, krajina už podnikla takýto kontroverzný krok!

Irán je krajina so svojskými zákonmi a zásadami, najnovšie sa pokúša zabrániť chovu psov.

slovakia

left justify in out

Milovníci psov v Teheráne majú hlavu v smútku. Polícia tu totiž zakázala venčenie domácich miláčikov na verejných priestranstvách, čím chce ľudí odradiť od chovania týchto zvierat. Podľa polície totiž  vzbudzujú strach. Je to však ten pravý dôvod?

 

img

 

„Dostali sme povolenie od úradu teheránskeho prokurátora a podnikneme kroky proti tým, ktorí venčia psov na verejných miestach ako sú parky,“ uviedol šéf tamojšej polície Hosejn Rahímí. To však nie je jediné obmedzenie pre „psíčkarov“, tí už totiž nemôžu mať psa ani vo svojom aute pri šoférovaní. Tých, ktorí nariadenia porušia vraj čakajú prísne tresty, no doposiaľ ich presnejšie nešpecifikovali.

 

Pre nás úplne bežná aktivita, chov psov, je v Iráne už od islamskej revolúcie z roku 1979 považovaná za mimoriadne problematickú. Vníma sa totiž ako symbol prozápadnej orientácie, pričom psy sú podľa tamojších veriacich „nečisté“. Preto sa v krajine od roku 2010 nesmú uverejňovať ani žiadne reklamy propagujúce výrobky pre týchto štvornohých domácich miláčikov.

 

img

 

V parlamente sa v minulosti dokonca hlasovalo aj o tom, aby sa porušenie daných pravidiel trestalo bičovaním...



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies