Srbský prezident yznamenal Chomského, prirovnal útok NATO na Juhosláviu k Charlie Hebdo

NETKY.SK • 17 Február 2015, 12:23 • 2 min
Srbský prezident yznamenal Chomského, prirovnal útok NATO na Juhosláviu k Charlie Hebdo

BELEHRAD - Srbský prezident Tomislav Nikolič ocenil štátnym vyznamenaním amerického filozofa Noama Chomského za jeho nedávno zverejnenú kritiku bombardovania vtedajšej Juhoslávie silami NATO pred 16 rokmi.

slovakia

left justify in out

Chomsky, ktorému rad udelili v neprítomnosti, bol podľa pondelňajších informácií portálu Balkan Insight jedným z viacerých ocenených. Medzi nimi nechýbal ani profesor práva a tvrdý podporovateľ niekdajšieho juhoslovanského prezidenta Slobodana Miloševiča Smilja Avramov.

 

Chomsky sa ako jediný cudzinec medzi vyznamenaných dostal pre minulý mesiac zverejnený text, v ktorom prirovnal januárový útok na redakciu francúzskeho týždenníka Charlie Hebdo k bombardovaniu budovy srbskej verejnoprávnej televízie RTS zo strany síl NATO v apríli 1999. Zahynulo vtedy 16 novinárov. Oceňovaný vedec označil jeho neodsúdenie za príklad pokrytectva Západu. Podľa jeho slov v odkaze na známe Je suis Charlie vtedy nikde nevidel heslá My sme RTS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies