Srbskému ministrovi energetiky zrazil cencúľ ochrannú prilbu z hlavy

NETKY.SK • 6 December 2014, 09:06 • 2 min
Srbskému ministrovi energetiky zrazil cencúľ ochrannú prilbu z hlavy

MAJDANPEK - Na plastovú ochrannú prilbu srbského ministra energetiky Aleksandara Antiča spadol z elektrického vedenia veľký cencúľ. Stalo sa tak v piatok počas jeho návštevy východnej oblasti postihnutej výpadkom elektriny v dôsledku chladného počasia, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Po náraze cencúľa spadla ministrovi prilba z hlavy. Zdalo sa, že prilba praskla. Neďaleko od incidentu sa záchranné tímy snažili obnoviť elektrické vedenia, ktoré sú v danej oblasti nefunkčné už niekoľko dní.
      

"Ako ste práve mali možnosť vidieť, toto je najlepší spôsob, ako ilustrovať, v akých podmienkach tu ľudia pracujú," povedal novinárom mierne dezorientovaný Antič. Oblasť v okolí východosrbského mesta Majdanpek bola tri dni bez elektriny, kúrenia, tečúcej vody či telefonického spojenia. Príčinou je náhla vlna mrazivého počasia, ktoré spôsobilo popretŕhanie elektrického vedenia. Teploty klesli pod bod mrazu a ľad spolu so silným vetrom spôsobili v pondelok podvečer pád elektrických vedení v kopcovitom regióne neďaleko srbskej hranice s Rumunskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies