Srbské mesto Majdanpek je už štyri dni bez elektriny, kúrenia a vody!

NETKY.SK • 4 December 2014, 12:16 • 2 min
Srbské mesto Majdanpek je už štyri dni bez elektriny, kúrenia a vody!

BELEHRAD - Srbskí elektrikári sa stále snažia obnoviť dodávky elektrickej energie do východosrbského mesta Majdanpek, ktoré je bez prúdu, kúrenia a pitnej vody už štvrtý deň.

slovakia

left justify in out

Práce sťažuje zasnežený, zľadovatený a neprístupný terén. Elektrina vypadla v pondelok následkom mrazivého počasia so silným vetrom, ktorý postŕhal elektrické vedenia v hornatej oblasti pri hraniciach s Rumunskom. Prúd sa v stredu večer podarilo obnoviť, no za hodinu sa dodávky opäť prerušili. Armáda a polícia distribuovali v meste s asi 5000 obyvateľmi ohrievače, deky a generátory pre miestnu nemocnicu. Teploty sa pohybujú okolo bodu mrazu.

 

"Problémom je hlavne neprístupný terén. Technici sa brodia v hlbokých priekopách a káble musia zbaviť vrstvy ľadu," povedal šéf srbského úradu pre mimoriadne situácie Predrag Marič. Podľa srbského ministra obrany Bratislava Gasiča vydávajú technici nadľudské úsilie. Dodávky elektriny by mali obnoviť ešte vo štvrtok, stopercentne to však Marič sľúbiť nemôže.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies