Matovič priznal stretnutia s obvineným Bernardom Slobodníkom! Čo spolu riešili?

NETKY.SK • 24 Máj 2021, 06:42 • 2 min
Matovič priznal stretnutia s obvineným Bernardom Slobodníkom! Čo spolu riešili?

BRATISLAVA – Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) priznal, že sa opakovane stretol s bývalým šéfom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Bernardom Slobodníkom, ktorý dnes čelí rôznym obvineniam.

slovakia

left justify in out

Bývalý premiér to uviedol na sociálnej sieti Facebook v reakcii na slová predsedu strany Smer-SD. Matovič napísal, že so Slobodníkom sa stretol trikrát a to po vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. 

 

„Mal som z neho pocit, akoby si po vražde začal uvedomovať akej mafii to dlhé roky slúžil. Nič mi nedal on, nič som nedal ja jemu. Áno, mal som z neho pocit, že svedomie sa v ňom silne ozýva. Do volieb som sa s ním už nestretol a po voľbách už vôbec nie,“ priblížil Matovič. 

 

O ich opakovaných stretnutiach hovoril pred vyšetrovateľom v januári. Mal svedčiť v prípade, ktorý sa týkal roku 2015, kedy mal byť Matovič v hľadáčiku a sledovaný na príkaz Roberta Fica.  

 

„Počas výsluchu sa ma vyšetrovateľ opýtal, či poznám bývalého šéfa finančnej polície NAKA Bernarda Slobodníka. Pred cca 7 ľuďmi (2 vyšetrovatelia a asi 5 advokátov obvinených) som odpovedal, že som sa s ním po vražde Jána a Martiny asi 3-krát stretol,“ zdôraznil minister financií. 

 

 

Doplnil, že Slobodník mu v tom čase prišiel ako zlomený človek, ktorý „možno túžil potom, aby vláda Ficovej a Pellegriniho mafie, ktorej verne slúžil, raz skončila“.  „A keď skončila, rozhodol sa svedčiť,“ prízvukoval Matovič. 

 

„Viem, že noci Roberta Fica nie sú vôbec kľudné. Žije v neustálom strachu, kedy kto sa rozhodne prelomiť tabu a začne svedčiť priamo o ňom a jeho zločinoch. Len z tohoto strachu vyplýva jeho snaha “ala motorová myš“ zvolávať tlačovku za tlačovkou a šíriť svoje opilecké bludy,“ uzavrel Matovič. 

 

V nedeľu na tlačovej besede líder Smeru povedal, že na Slovensku funguje systém udavačov. Tento systém pritom mala vymyslieť súčasná koalícia. Podľa jeho názoru si vládna garnitúra našla ľudí, ktorí boli podozriví zo závažnej trestnej činnosti.

 

Mala im povedať, že ak budú udávať iných, nebudú za svoje skutky niesť zodpovednosť. Jedným z takýchto kajúcnikov mal byť aj Bernard Slobodník.  Fico tiež uviedol, že systém udavačov je personálne napojený na Igora Matoviča.

Prečítajte si tiež: Matovič mal podľa Fica vypovedať začiatkom roka na polícii

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies