Spurný generál Vivas sa zabarikádoval, Maduro chce, aby sa vzdal!

NETKY.SK • 24 Február 2014, 09:29 • 2 min
Spurný generál Vivas sa zabarikádoval, Maduro chce, aby sa vzdal!

CARACAS - Venezuelský prezident Nicolás Maduro vyzval v noci nadnes penzionovaného generála Ángela Vivasa, ktorý sa v nedeľu zabarikádoval vo svojom dome, aby sa vzdal. Vivas sa podľa agentúry DPA bránil so zbraňou v ruke proti armádnemu komandu, ktoré ho prišlo zatknúť.

slovakia

left justify in out

Maduro obvinil Vivasa z organizácie protestov, pri ktorých zahynulo 11 ľudí a ďalších vyše 100 utrpelo zranenia.
      

"Tento generál pozdvihol zbraň, čím k obvineniam, ktoré už boli proti nemu vznesené, pridal ďalšie, ešte závažnejšie, a bude postavený pred súd," povedal Maduro. 
      

V správach, ktoré generál uverejnil na Twitteri, odsudzuje "kubánskych a venezuelských žoldnierov, ktorí spolu s bandami zločincov prišli do jeho domu," na predmestí venezuelskej metropoly.
      

Na fotografiách zverejnených na internete bol Vivas vyobrazený, ako stojí na terase svojho domu s útočnou puškou a pištoľou v rukách.
      

Vivasa pred časom obvinil z toho, že vymyslel taktiku, ktorú demonštranti využívali na blokovanie dôležitých dopravných tepien Caracasu, vrátane naťahovania oceľových drôtov cez cesty, v dôsledku čoho zomrel jeden motocyklista. 
      

Vivasa prepustili z armády v roku 2009 po tom, čo sa vzoprel rozkazom Madurovho predchodcu Huga Cháveza, ktorý vlani zomrel.
      

Generál v minulosti obvinil vládu, že dovolila "Castrovcom (Fidelovi a Raúlovi) uchvátiť moc vo Venezuele." Prezident Maduro uviedol, že protesty proti nemu sú súčasťou pokusu o štátny prevrat s cieľom zvrhnúť jeho vládu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies