Spravodajstvo televízie RTVS je najobjektívnejšie, v prieskume sa umiestnilo na prvej priečke

NETKY.SK • 17 Máj 2017, 14:47 • 2 min
Spravodajstvo televízie RTVS  je najobjektívnejšie, v prieskume sa umiestnilo na prvej priečke

BRATISLAVA - V období medzi januárom až marcom 2017 odpovedali respondenti v prieskume nezávislej agentúry Median SK na otázku „Ktorá televízia má podľa Vás najobjektívnejšie spravodajstvo?“, pričom až 25,5% z nich uviedlo verejnoprávnu RTVS.

slovakia

left justify in out

Respondenti mohli určiť len jednu televíziu. Pre RTVS to znamená opätovný návrat na prvú priečku vo vnímaní objektivity spravodajstva, keďže v prieskume, ktorý prebiehal od septembra do decembra 2016 sa verejnoprávny vysielateľ umiestnil na druhom mieste.

 

Vnímanie objektivity spravodajstva RTVS podľa tohto dlhodobého prieskumu rastie už viac ako 5 rokov. V januári až marci 2013 ako najobjektívnejšie spravodajstvo RTVS vyhodnotilo 15,8% respondentov, čo v porovnaní s aktuálnym prieskumom predstavuje nárast o takmer 10% a oproti obdobiu v roku 2012 to znamená nárast až o 11,5%.

 

„Nie je to pre mňa veľké prekvapenie, skôr jasné potvrdenie toho, ako vnímajú spravodajstvo RTVS naši diváci a poslucháči. Vďaka patrí im a, prirodzene, aj mojim kolegom,“ uviedol k výsledkom aktuálneho prieskumu generálny riaditeľ RTVS Václav Mika.

 

Terénny zber dát prebiehal v termíne január až marec 2017 kvótnym výberom. Respondenti tvoria reprezentatívnu vzorku populácie SR podľa údajov ŠÚ SR. Prieskumu verejnej mienky zameraného na spravodajstvo v slovenských televíziách sa zúčastnilo 2.038 respondentov vo veku 14 až 79 rokov.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies