Spravodajca denníka Washington Post podal žalobu na Irán

NETKY.SK • 4 Október 2016, 11:32 • 2 min
Spravodajca denníka Washington Post podal žalobu na Irán

Washington - Americký novinár Jason Rezaian, ktorý strávil 18 mesiacov v iránskom väzení, podal v pondelok na americkom súde žalobu na Irán, podľa ktorej bolo cieľom jeho väznenia "získanie ústupkov" od Spojených štátov.

slovakia

left justify in out

V žalobe podanej na americkom federálnom súde požaduje spravodajca denníka Washington Post a jeho rodina od Iránu bližšie nešpecifikované odškodné za "krutosť, mučenie a zlé zaobchádzanie", ktorým bol počas svojho pobytu v iránskom väzení vystavený.

 

Tridsaťdeväťročného Jasona Rezaiana zatkli v júli 2014 v Teheráne. Vlani v novembri ho iránsky súd odsúdil na bližšie nešpecifikovaný trest odňatia slobody po tom, ako ho uznal za vinného zo špionáže a šírenia protiiránskej propagandy. Rezaian s iránsko-americkým občianstvom údajne prostredníctvom nemenovaného amerického novinára odovzdával tajné informácie Bielemu domu vo Washingtone.

 

Novinára Rezaiana a ďalších štyroch Američanov prepustili z väzení v Iráne v súlade s dohodou o výmene väzňov medzi Washingtonom a Teheránom 16. januára.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies