Spôsob znižovania platov 2600 ústavných činiteľov bude známy o týždeň

NETKY.SK • 16 September 2010, 07:08 • 2 min
Spôsob znižovania platov 2600 ústavných činiteľov bude známy o týždeň

Spôsob znižovania platov 2600 ústavných činiteľov bude známy o týždeň

slovakia

left justify in out

img

Spôsob, akým chce vládna koalícia znižovať platy 2600 ústavným činiteľom, nie je známy ani po dnešnom zasadnutí koaličného štvorlístka. Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) informovala, že na stole sú dve alternatívy. Ktorú si koalícia vyberie, má byť známe v utorok (21.9.) na budúci týždeň.
Alternatívy však zatiaľ nechcela konkretizovať. Dôvodom je, že ministerstvo financií ešte musí urobiť prepočty, ktorá z nich aké reálne zníženie prinesie. "Každá z verzií vedie minimálne k desaťpercentnému zníženiu platov," uistila. Týkať sa to má aj odmien členov vedenia štátnych podnikov a akciových spoločností štátu.
Ako sa tieto úsporné opatrenia dotknú poslancov Národnej rady SR, nechcel zatiaľ spresniť ani predseda parlamentu Richard Sulík (SaS). "Cieľ je jasný, treba to ešte v pokoji rozpracovať. Kým nebude dokončená diskusia, nebudeme zverejňovať detaily," deklaroval.
Radičová zároveň informovala, že do pripomienkového konania smeruje novela jazykového zákona, opäť v dvoch verziách. Kým jedna alternatíva počíta s úplným odstránením pokút za porušovanie tejto právnej normy, druhá hovorí o možnosti rozhodnúť o pokute.
Premiérka na margo medializovaného obchodu firmy Hayek Consulting s ministerstvom financií ešte pod vedením Jána Počiatka (Smer-SD) spolu za 1,5 milióna eur podotkla, že Koaličná rada sa tejto veci bude venovať neskôr. V spoločnosti totiž pôsobili súčasní štátni tajomníci Martin Chren (SaS) a Ivan Švejna (Most-Híd). Za tieto peniaze firma zavádzala v roku 2008 nový systém rozpočtovania samospráv. Podľa medializovaných informácií sa vynorili pochybnosti okolo nákladov na projekt a výberového konania.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies