Spôsob voľby Kaníka bol podľa Luciaka spochybniteľný

NETKY.SK • 21 November 2014, 11:54 • 2 min
Spôsob voľby Kaníka bol podľa Luciaka spochybniteľný

BRATISLAVA – Spôsob voľby nového pokladníka SDKÚ-DS bol podľa bratislavského krajského predsedu Michala Luciaka veľmi spochybniteľný. Ako povedal Luciak dnes pre agentúru SITA, Ľudovít Kaník bol za predsedu rozpočtového výboru zvolený dvomi pochybnými hlasmi.

slovakia

left justify in out

Luciak upozornil, že Kaník hlasoval aj sám za seba, pritom podľa neho členom prezídia SDKÚ-DS už nebol. Kaník bol členom prezídia ako predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS v parlamente, ten sa však rozpadol odchodom Martina Fedora. Podľa Luciaka Kaník už nebol v čase rokovania prezídia predsedom klubu. Zároveň spochybnil aj hlasovanie predsedu Novej generácie, ktorý podľa neho tiež nebol legitímne zvolený na kongrese mládežníckej organizácie. „Najvyšší výkonný orgán strany musí presviedčať sám seba, kto má byť na rokovaní. Kaník bol zvolený dvomi pochybnými hlasmi. Spôsob voľby bol veľmi spochybniteľný,“ povedal.


Prezídium SDKÚ-DS vo štvrtok zvolilo nového pokladníka strany. Stal sa ním Ľudovít Kaník. Ten bol doteraz predsedom poslaneckého klubu SDKÚ-DS v parlamente. Po odchode Martina Fedora z klubu však zanikol klub i funkcia Kaníka. Preto prišiel o miesto v prezídiu SDKÚ-DS. Ako predseda rozpočtového výboru je ním zas. SDKÚ-DS bola bez pokladníka od septembra. Vtedy sa funkcie vzdal Ondrej Matej. Kaník bol jediným kandidátom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies