VIDEO Spomalené zábery reakcie horiaceho oleja a vody

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 09:30 • 2 min
VIDEO Spomalené zábery reakcie horiaceho oleja a vody

AUSTIN – Možno ste už počuli o Slow Mo Guys, ktorí na svojom YouTube kanáli robia rôzne zaujímavé experimenty a natáčajú ich na vysoko-rýchlostné kamery, ktoré dokážu zhotoviť stovky až tisícky snímkov za sekundu. Tentokrát nám ukážu ako reaguje horúci olej a voda.

slovakia

left justify in out

Tento experiment robia chlapci Gavin Free a Daniel Gruchy už po druhýkrát, keďže ich počiatočný pokus nevyšiel celkom podľa predstáv. Daniel si popálil ruku, vypadla mu z rúk voda a celý experiment bol zničený.

 

Našťastie ich tento neúspech neodradil a tentokrát urobili niekoľko opatrení, aby sa to podarilo. Dan si dal na tvár ochrannú masku, postavil sa za bariéru a nádobu s vodou pripevnil na rúčku. Výsledok tohto experimentu je však veľmi znepokojivý, nakoniec posúďte sami.

 


Horúci olej v zlomku sekundy zreaguje s vodou a do vzduchu vyšľahnú obrovské plamene. Celý tento proces trvá iba krátko, avšak je sprevádzaný zvláštnym úkazom, keďže oheň pohlcuje oblak pary, ktorú vytvorí reakcia vody s horúcim olejom.

Na záver videa chlapci radia ako by ste mali uhasiť horiaci olej. "Namočte uterák alebo utierku, prehoďte ju cez panvicu a oheň by kvôli nedostatku kyslíka mal uhasiť," tvrdí Gav.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies