Vo februári bude možné čokoľvek, dokonca aj oklamať čas

NETKY.SK • 12 Február 2021, 09:23 • 2 min
Vo februári bude možné čokoľvek, dokonca aj oklamať čas

Február je povestný jednak tým, že sa v ňom nachádza najmenej dní, vďaka čomu je ako mesiac ochudobnený, a jednak sviatkom-nesviatkom.

slovakia

left justify in out

Ako inak, mám na mysli 14. február, v rámci ktorého sa pripomína láska.


Bez nej sa neprežije
Nie každý ho uznáva a nie každý ho potrebuje, to je celkom isté. Ale bez lásky, bez tej neprežije nikto.


Vzhľadom na neutíchajúci nepokoj v spoločnosti a kadejaké obavy, je pochopiteľné, ak sa cit ako taký vytráca a to bez toho, aby si to ktokoľvek uvedomoval.

 

img


Prečo teda nepripomenúť, že skutočná láska existuje naprieč času, že neberie do úvahy vek a že je zastúpená nielen v romantickej podobe?


Nuž a odborník na ňu je, samozrejme, literatúra. Preto nie je na škodu nechať sa inšpirovať a siahnuť aj po takýchto lahôdkach.

 

Mohlo by vás zaujímať: Vagón sa zmenil na kaplnku


Justin A. Reynolds, Niečo iné ako navždy láska
Jack je milý chlapec, hoci šťastie mu nepraje. Na vine je jeho nedostatok odvahy, pretože všetko, čo kedy chcel, mu uniklo pomedzi prsty.


Keď však spozná Kate, láska má odrazu celkom nečakanú príchuť. Mohlo by to byť rozprávkovo večné, ak by ona nezomrela.

 

img


Pre Jacka je to úder priamo do srdca, z ktorého sa nie a nie spamätať. Potom sa však niečo udeje a on nachádza spôsob, ako by mohol oklamať čas.


Vracia sa do minulosti a pokúša sa objaviť čokoľvek, vďaka čomu by ona prežila. Niečo iné ako navždy láska je čítanie nesmierne zábavné.

 

Jacka sa dá obľúbiť na prvý pohľad a aj srdcervúcosť sa príbehu nevyhne. Ktovie, možno predsa len nie je čas nezastaviteľný.

 

Prečítajte si tiež: Slová tohto nevidiaceho muža jej vyrazili dych!


Terri-Lynne DeFino, Domov slávnych spisovateľov a ich múz
Cecibel už odjakživa pracuje v domove pre seniorov. Obyvateľstvo je tvorené nie tak hocikým, je to výhradne zmes literárnych velikánov, ktorí stratili mladosť a musia sa zmieriť s tým, že život sa pomaly končí.


Pre Cecibel je to dobré miesto, je spokojná a o budúcnosti nepremýšľa. Kedysi zažila čosi nepredstaviteľne kruté, a tak nosí jazvy nielen na tele, ale predovšetkým je poranená jej duša. K nikomu si nevytvára priveľmi hlboký vzťah, nikomu sa nezdôveruje.


O to viac ju šokuje, ako ľahko sa hranica posúva, keď sa ku klientele pridá i Alfonse, slávny a navyše i jej obľúbený spisovateľ.

 

img


Aj on ešte potrebuje uveriť, ani jeho ruka ešte nie je natoľko roztrasená, aby nenapísala posledný príbeh.

 

Nebude to však iba jeho osobné dielo, nie, postupne na ňom pracuje ten a onen. A srdce sa uzdravuje, vyslobodzuje sa z neodpustenia a narastá aj chuť oddialiť starú nepriateľku smrť.

 

Je to román hodný nielen prečítania, ale aj precítenia. Láska má uzdravujúcu moc.

 

 

Prečítajte si viac: Boh dokáže urobiť aj to, čo medicína označuje za nepravdepodobné


Elizabeth Camden, Nebezpečné dedičstvo
Lucy pracuje ako telegrafistka a jej talent je nepopierateľný. Žije skromne, spoločnosť jej robí iba brat a ešte aj neustále narastajúci hnev.

 

Veď sa súdne prie už dlho-predlho a výsledok nijaký. Nepriateľom je totiž jej strýko, a len preto, aby vyhral spor o rodinné dedičstvo, je schopný zájsť skutočne ďaleko.


Situáciu navyše skomplikuje i príťažlivý Colin, ktorý pre Lucy predstavuje silu aj slabosť súčasne.


Nebezpečné dedičstvo prináša neobvyklú dávku napätia, sem-tam ľahkého humoru a rozumne namiešanej romantiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies