Záplavy v Európe si vyžiadali už viac ako 180 obetí

NETKY.SK • 18 Júl 2021, 12:30 • 2 min
Záplavy v Európe si vyžiadali už viac ako 180 obetí

BERLÍN - Počet obetí ničivých povodní v západnej Európe stúpol koncom tohto týždňa na minimálne 180 mŕtvych. Obete pribudli po prehľadávaní ďalších trosiek, ktoré odkryla ustupujúca voda.

slovakia

left justify in out

Medzi obeťami už aj hasiči 

Podľa polície si situácia v ťažko postihnutej oblasti v západonemeckom okres Ahrweiler v spolkovej krajine Porýnie-Falcko vyžiadala už najmenej 110 obetí a úrady sa stále obávajú, že toto číslo ešte porastie. V susednom Severnom Porýní-Vestfálsku, najľudnatejšej nemeckej spolkovej krajine, dosiaľ potvrdili 45 mŕtvych, vrátane štyroch hasičov. Ďalších najmenej 27 osôb prišlo o život v Belgicku.

 

img


Nemecká kancelárka Angela Merkelová v priebehu nedele navštívi Schuld, dedinu v spomenutom okrese Ahrweiler. Ešte v sobotu do oblasti zavítal nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier a vyhlásil, že tento región bude potrebovať dlhodobú podporu.

 

Prívalová voda v západnej Európe začína ustupovať, obete a nezvestní však pribúdajú každým dňom


V noci zo soboty na nedeľu zasiahli povodne aj nemecko-české pohraničné oblasti, juhovýchodné Nemecko a časti Rakúska. V nemeckom regióne Berchtesgaden museli evakuovať 65 ľudí po tom, ako sa z koryta vyliala rieka Ache, pričom najmenej jedna osoba prišla o život.

 


Neďalekým rakúskym mestom Hallein sa v sobotu večer prehnala prívalová povodeň, nehlásili však žiadne obete. Rakúsky kancelár Sebastian Kurz na sociálnej sieti Twitter uviedol, že silný dážď a búrky spôsobujú vážne škody vo viacerých častiach krajiny.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona