Spoločnosti Kia a Hyundai chcú vyrábať úspornejšie autá

NETKY.SK • 6 November 2014, 09:07 • 2 min
Spoločnosti Kia a Hyundai chcú vyrábať úspornejšie autá

SOUL - Automobilka Kia a jej sesterská firma Hyundai Motor chcú do roku 2020 zvýšiť palivovú efektívnosť svojich vozidiel o 25 %, aby vyhoveli juhokórejským, európskym a americkým regulačným pravidlám v oblasti emisií.

slovakia

left justify in out

Spoločnosti o tom informovali vo štvrtok. Na domácom trhu je pre spoločnosti Kia a Hyundai problém súperiť s dovezenými vozidlami, ktoré získali popularitu práve vzhľadom na ich úsporné naftové motory. Kia a Hyundai uviedli, že vyvinú ďalšiu generáciu motorov a prevodoviek, znížia hmotnosť svojich kľúčových modelov a rozšíria ponuku vozidiel šetrných k životnému prostrediu. Spoločnosti tiež pracujú na hybridných vozidlách. 

 

V pondelok sa objavili správy o tom, že Kia a Hyundai zaplatia pokutu vo výške 100 mil. USD za nesprávne údaje o spotrebe paliva ich vozidiel. Automobilky sa na tom dohodli s americkým ministerstvom spravodlivosti, s Agentúrou pre ochranu životného prostredia (EPA) a s agentúrou kalifornskej vlády pre čisté ovzdušie (CARB). Týmto výsledkom sa končí vyšetrovanie, ktoré sa začalo v roku 2012. Dohoda sa týka 1,2 mil. vozidiel. Spoločnosti tiež minú 50 mil. USD na to, aby zabránili pochybeniam v budúcnosti a prídu o emisné povolenky v hodnote 200 mil. USD. 

 

Spoločnosť Kia pôsobí na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Kia Motors Slovakia, ktorá je jej prvým výrobným závodom v Európe. Závod bol vybudovaný v rokoch 2004 až 2006. Výroba automobilov, ako aj motorov pre osobné automobily začala v decembri 2006. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies