Spoločnosť Super Zoo a Slovenská aliancia ochrancov zvierat organizujú zbierky pre útulky

NETKY.SK • 25 Apríl 2017, 13:12 • 2 min
Spoločnosť Super Zoo a Slovenská aliancia ochrancov zvierat organizujú zbierky pre útulky

BRATISLAVA - Spoločnosť Super Zoo so Slovenskou alianciou ochrancov zvierat spúšťa projekt Spájame sa pre zvieratá.

slovakia

left justify in out

V rámci projektu chcú upovedomiť verejnosť na súčasný stav ochrany zvierat a vyhlásia tiež finančné a materiálne zbierky na podporu útulkov vo viacerých slovenských mestách. Na dnešnej tlačovej besede to povedal riaditeľ spoločnosti Super Zoo Norbert Szimeth.

Návštevníci siete obchodov Super Zoo budú môcť priamo v predajniach v 42 mestách na Slovensku odovzdať veci do útulkov. Získajú vďaka tomu zľavu na nákup v obchode. Každá predajňa pritom spolupracuje s jedným útulkom v regióne. Útulky budú môcť ľudia podporiť aj finančne. Spoločnosť Super Zoo plánuje okrem zbierok tiež informačnú kampaň, ktorá má verejnosť upovedomiť na súčasný stav ochrany zvierať na Slovensku.

Ako dnes uviedla členka správnej rady Slovenskej aliancie ochrancov zvierat Monika Kozelová, na Slovensku neexistuje komplexný zákon o ochrane zvierat. Slovensko je podľa nej jedna z posledných krajín na svete, ktorá takýto zákon nemá. "Slovensko je najväčším svetovým vývozcom šteniat do zahraničia. Je to pre to, že to je nezdanená práca," uviedla Kozelová s tým, že ľudia, ktorí množia psov, neplatia za predávanie svojich psov dane.

 

Štátnej pokladnici tak podľa nej pre absenciu zákona uniká niekoľko miliónov eur, ktoré by mohli sanovať napríklad výrobu mlieka či poľnohospodárskych výrobkov. Zákon by podľa nej mal riešiť spoločenské aj hospodárske zvieratá. Určoval by povinnosť majiteľov starať sa o zvieratá, zabezpečovať im zdravotnú starostlivosť, rovnako by stanovoval podmienky pre život zvierat. Kozelová tiež upozorňuje, že ľudia budú môcť v predajniach Super Zoo podpísať petíciu za prijatie zákona o ochrane zvierat.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies