Ukrajina navrhla kúpiť ruskú vakcínu proti koronavírusu

NETKY.SK • 10 Október 2020, 12:00 • 2 min
Ukrajina navrhla kúpiť ruskú vakcínu proti koronavírusu

KYJEV - Poslanec za stranu prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského „Sluha ľudu“ Oleksandr Kachura podal návrh na nákup vakcíny proti koronavírusovej infekcii z Ruska, ak sa preukáže jej účinnosť. Uviedol to v éteri televízneho kanálu NewsOne.

slovakia

left justify in out

"Nemáme právo nevyužiť túto príležitosť na záchranu čo i len jedného ľudského života v našej krajine. Ak ruská vakcína preukáže svoju účinnosť, budú príslušné odporúčania, budeme povinní rokovať, budeme povinní nakupovať, ja si myslím," uviedol poslanec.

 

Zároveň dodal, že hlavnou prioritou pre štát by malo byť zdravie a život občanov.

 

Vakcínu už otestoval na sebe 

6. októbra šéf politickej strany "Opozičná platforma – pre život" Viktor Medvedčuk v rozhovore s ruským prezidentom Vladimírom Putinom požiadal o zváženie možnosti dodania ruských vakcín na Ukrajinu. Ukrajinský politik uviedol, že on a jeho rodina už otestovali vakcínu na sebe.

 

img

 

Závislá na iných krajinách 

Predtým ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pripustil, že Ukrajina nemôže samostatne vyvíjať vakcíny, ale je pripravená zaviesť jej výrobu doma, po dohode s  producentskými krajinami. Ubezpečil, že výroba vakcíny na Ukrajine bude schopná pokryť domáce potreby krajiny, a oznámil plány na vytvorenie výskumného centra, ktoré bude vyvíjať vakcíny.

 

Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov uviedol, že otázka dodávok vakcín závisí od pozície ukrajinského vedenia.

 

img

 

4. októbra ukrajinský minister zdravotníctva Maxim Stepanov oznámil, že krajina rokuje o kúpe vakcíny proti koronavírusu so všetkými významnými spoločnosťami na svete, ktoré sú v tretej fáze svojich pokusov.

 

Zdroj: https://go.tass.ru/Li1e

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona