Spojené arabské emiráty vidia v Sísím "novú nádej" pre Egypt

NETKY.SK • 31 Máj 2014, 13:43 • 2 min
Spojené arabské emiráty vidia v Sísím "novú nádej" pre Egypt

DAUHA - Minister zahraničných vecí Spojených arabských emirátov (SAE) Anvar Gargaš sa domnieva, že zvolenie Abdala Fattáha Sísího za prezidenta Egypta je pre túto krajinu - najľudnatejšiu spomedzi všetkých arabských štátov - "novou nádejou".

slovakia

left justify in out

 Bohaté emiráty sú jedným z hlavných podporovateľov egyptskej vlády a poskytujú krajine na Níle štedrú pomoc, odkedy tamojšia armáda zvrhla vlani islamistického prezidenta Muhammada Mursího.
      

"My všetci musíme Egypt podporovať - krajinu i jeho ľud... Egypt a jeho ľud sú nám drahí," napísal minister Gargaš na Twitteri.
      

Sísí získal v tohtotýždňových prezidentských voľbách drvivé víťazstvo. Jeho krajina trpí korupciou, vysokou nezamestnanosťou a stále sa rozširujúcim deficitom štátneho rozpočtu, komentuje agentúra Reuters.
      

"Výzvy sú veľké a očakávania obrovské, ale okamih, akého sme teraz svedkami, nás napĺňa najväčšou nádejou za ostatné tri roky," napísal na sociálnej sieti minister zahraničných vecí SAE Anvar Gargaš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies