Spisovateľka Petra Nagyová Džerengová pokrstila svoju prvú kuchársku knihu, Netky boli pri tom!

NETKY.SK • 9 Október 2023, 09:45 • 2 min
Spisovateľka Petra Nagyová Džerengová pokrstila svoju prvú kuchársku knihu, Netky boli pri tom!

Petra Nagyová Džerengová krstila svoju prvú kuchársku knihu plnú fantastických kulinárskych špecialít aj zdravých receptov! Na akcii v galérii Lepší svet sa zišli mnohí hostia, priatelia aj rodina. Knihu Recepty z terasky do života uviedli Petrine štyri deti. Pozrite si reportáž Netiek a exkluzívne rozhovory s autorkou Petrou, s odborníkom na krásu Jozefom Oklamčákom a moderátorkou Mariannou Ďurianovou!

slovakia

left justify in out

Úspešná spisovateľka Petra Nagyová Džerengová síce vyštudovala ekonómiu, no celý život ju to ťahalo ku kultúre. Na konte má už 15 kníh pre deti a dospelých. Poviedku jej uverejnili ešte na základnej škole, ale na prvú knihu si počkala až do Kristových rokov. Z podnikateľského sveta sa presunula do prostredia milovanej knižnice, kde organizuje akcie a venuje sa deťom ako víla Karolína. Petra je vášnivá kuchárka, športovkyňa, otužilkyňa či cestovateľka, ktorá doteraz precestovala 60 krajín, odkiaľ si priniesla aj zopár receptov. Ako mama štyroch detí sama hovorí, rodinu nakŕmiť treba, tak prečo si z jedla nespraviť pôžitok?

 

Varím rada, aj keď to tak nebolo vždy. Asi to tak prirodzene vyústilo počas korony. Tá myšlienka prišla, keď všetky moje štyri deti boli doma a jedávali sme na teraske. A ľudia sa začali pýtať, že čo som navarila, ako som to pripravila. Postupne som im začala posielať recepty a začala dávať na sieť aj moje kulinárske výtvory, ktoré sa ľuďom páčili. A neskôr mi navrhli, či by som nevydala aj knihu, aby ich mali na jednom mieste. Tak som si povedala, prečo nie? Veľmi ma to baví a pokiaľ sa môžem o nejaký chutný a zaujímavý recept podeliť, urobím to rada,“ povedala pre Netky spisovateľka Petra Nagyová Džerengová.  

Petra premietla svoju kreativitu nielen do tvorby nových receptov, ale i zmodernizovania tých tradičných v zdravšom duchu a aj do aranžovania jedla a jeho fotenia. Petra považuje knihu tak trochu za svoje piate dieťa, keďže stojí za všetkými textami i fotografiami.

 

Knihu som pripravovala dva a pol roka a bol to veľmi náročný proces. Uvariť, naaranžovať jedlo, nafotiť ho, to zaberie naozaj veľmi veľa času. Ale som rada, že kniha je na svete, pretože som si ju aj sama vydala a to po prvýkrát v živote!“ teší sa Petra.
Na krst prišiel Petru podporiť aj zakladateľ a organizátor Miss Slovensko či Slovenského Slávika a prezident zoskupenia osobnosti Československého Leva Jozef Oklamčák.

 

Osobnosť Československého Leva a moja kamarátka vydala kuchársku knihu a ja jej srdečne blahoželám. S Petrou sa poznáme už dlho, pretože sme obaja východniari, ona je z Košíc a ja zo Sobraniec. Pamätám si ju aj ako viceprimátorku Bratislavy. Veľmi jej fandím,“ s úsmevom skonštatoval odborník na krásu Jozef Oklamčák.

Krstnou mamou a moderátorkou akcie bola Petrina kamarátka Marianna Ďurianová, s ktorou sa Petra kamaráti vyše 25 rokov.

 

Mám doma viacero kuchárskych kníh, z ktorých si vždy vytipujem pár obľúbených receptov. A z týchto Peťkiných si určite tiež nájdem. Možno práve jej kapustnicu, ktorú spomínala, pretože je niečim špecifická. Tak ju teda vyskúšam. Varím rada, ale ako čo s ako kedy. Musím mať na to chuť a hlavne čas, pretože nie som taká rýchla kuchárka,“ prezradila moderátorka Marianna Ďurianová.


V knihe nájdu čitatelia 120 receptov, ktoré sú prehľadne rozdelené do siedmich kapitol - POLIEVKY, SLANÉ HLAVNÉ JEDLÁ, VEGETARIÁNSKE JEDLÁ, FIT JEDLÁ, CESTOVINY, SLADKÉ JEDLÁ A DEZERTY, DROBNOSTI. Recepty z terasky sú perfektné recepty, ktoré sú jednoduché, rýchle a hlavne - zdravé! Aj tradičné veci sa podľa Petry dajú robiť v omnoho ľahšej verzii, Nájdite si aj vy váš obľúbený recept, kniha je dostupná tu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Zdroj foto: Andrea Veselá
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies