Petra Vlhová o bývalom trénerovi: „Ubližoval mi a bral ma ako stroj."

NETKY.SK • 25 Október 2021, 07:09 • 2 min
Petra Vlhová o bývalom trénerovi: „Ubližoval mi a bral ma ako stroj."

BRATISLAVA - Úspešná slovenská športovkyňa prezradí viac o svojom živote v novej knihe s názvom Petra, ktorá vyjde v novembri.

slovakia

left justify in out

Petra Vlhová v očakávanej publikácii zaspomínala aj na obdobie, keď ju trénoval Livio Magoni, s ktorým dosiahla obrovské úspechy. Taliansky tréner však skončil na svojom poste po tom, ako tento rok v novinách kritizoval svoju zverenkyňu. „Mala som tlačovú konferenciu na Bratislavskom hrade, po nej som prespala u priateľa v Trenčíne. Ráno som si na mobile čítala správy a zrazu som zbadala titulok: „Petra sa už nezlepší, nemá to v DNA.“ Klikla som na článok. Najskôr som nechápala, čo to znamená. Otvorila som si ho v origináli. Bol v taliančine. Rozhovor s Liviom Magonim pre denník Corriere della Sera. Dala som si ho preložiť a celý si ho prečítala. Psychicky som sa zrútila. Asi tri hodiny som revala, nedokázala som to zastaviť. Volala som bratovi, že s Liviom končím. Do telefónu som poriadne nadávala. V tom momente som ho nenávidela, pokazil mi všetku radosť z veľkého glóbusu," cituje pasáž z očakávanej knihy sportnet.sme.sk.

 

 

Prezradila niečo viac aj o chvíľach, ktoré jej priniesli veľa bolesti. „Prvé tri roky s trénerom Liviom Magonim boli úžasné. Ukázal mi nový svet. Ukázal mi, ako fungujú najlepší. Postupne sa to však začalo kaziť a posledná sezóna s ním bola masaker. Keby som s ním pokračovala ďalej, vydržím ešte maximálne dva roky a skončím. Buď vyhorím, zničí mi telo, alebo mi znechutí lyžovanie. Livio ma bral ako stroj. Nie ako ženu, ktorá má aj city, ktorá má svoje dni a ktorá niekedy nevládze. Nikdy nebol spokojný. Ubližoval mne i ľuďom v tíme. Bolo to až chorobné. Keď som sa mu zdôverila, vrátilo sa mi to ako bumerang. Nikdy som s ním nemala bližší vzťah. Odmietal to. Pre Livia som nikdy nebola dosť dobrá," uviedla. 

 

img

 

Vlhová vstúpila v sobotu do novej sezóny Svetového pohára tretím miestom v obrovskom slalome. V rakúskom Söldene sa predviedla už s novým trénerom, ktorým je Švajčiar Mauro Pini. 

 

Prečítajte si tiež: Fantastický výkon Petry Vlhovej! V Söldene obsadila pódiové umiestnenie




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies