Testovaných na slovensku
21371
Infikovaných na slovensku
701
Infikovaných svetovo
1548888
Úmrtí svetovo
91622
Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
9. apr. 2020Milena
BratislavaBratislava 23°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
19.10.2019 10:17 Gurmán
Je čas si pochutiť na prívarkoch
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
19.10.2019 10:17 Gurmán

Je čas si pochutiť na prívarkoch



BRATISLAVA - Stará dobrá klasika. Prívarky sú úžasným spôsobom na zúžitkovanie zvyšných potravín a zároveň nimi nasýtite celú rodinu. Ktorý je ten váš najobľúbenejší?


Hovorí sa, že prívarky sú chuťou nášho detstva. Možno aj preto im mnohí v dospelosti nepodľahli a iní na ne naopak nedajú dopustiť. Ide o zdravé a rýchle jedlá bohaté na vlákninu, ktoré výborne zasýtia ako príloha, ale aj ako hlavný chod.

 

Šošovicový prívarok

 

Potrebné suroviny: 250g šošovice, 1 veľký zemiak, bobkový list, soľ, vegeta, smotana na varenie, hladká múka

 

Príprava receptu: Šošovicu namočíme do vody a necháme v nej stáť približne 2 hodiny. V tej istej vode ju potom dáme variť spolu s bobkovým listom. Zemiak si ošúpeme a nakrájame na malé kocky a dáme variť k šošovici. Keď sú už zemiaky aj šošovica mäkké, pridáme smotanu na varenie zmiešanú s hladkou múkou. Pridáme vegetu a soľ a pár minút ešte povaríme. Podávame s mäskom, alebo párkami.

 

 

Luskový prívarok

 

Potrebné suroviny: 600 g zelenej fazuľky, 40 g masla, 40 g hladkej múky, 20 g cibule, 1/4 l mlieka alebo kyslej smotany, voda, soľ, mletá červená paprika,mleté čierne korenie, ocot

 

Príprava receptu: Očistenú fazuľku pokrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode,pridáme korenie. Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, ku ktorej pridáme postrúhanú cibuľku, červenú papriku, popražíme, zalejeme vodou z uvarenej fazuľky, smotanou a povaríme. Nakoniec pridáme uvarenú fazuľku, podľa chuti posolíme a okyslíme. Podávame s fašírkou,párkom a chlebom.