Spis k vražde advokáta E. Valka je už na generálnej prokuratúre

NETKY.SK • 10 November 2010, 13:13 • 2 min
Spis k vražde advokáta E. Valka je už na generálnej prokuratúre

Spis k vražde advokáta E. Valka je už na generálnej prokuratúre

slovakia

left justify in out

Spisové materiály k vražde advokáta Ernesta Valka sa nachádzajú od dnešného rána na Generálnej prokuratúre (GP) SR. TASR to dnes potvrdila jej hovorkyňa. Spis na GP bol doručený z Krajskej prokuratúry (KP) v Bratislave, do pôsobnosti ktorej spadá aj Limbach, kde k vražde renomovaného právnika došlo v pondelok 8. novembra vo večerných hodinách.
      "Krajská prokuratúra v Bratislave odstúpila obsah dozorového spisu za účelom ďalšieho dozorovania vyšetrovania generálnej prokuratúre, a to konkrétne odboru osobitného určenia," potvrdil dnes TASR námestník a hovorca KP v Bratislave René Vanek.
      Dozor nad vyšetrovaním vraždy Valka prevezme GP. Po návšteve Ústavného súdu SR v Košiciach to už v utorok 9. novembra potvrdil generálny prokurátor Dobroslav Trnka, napísalo utorkové sme.sk.
      "Vzhľadom na závažnosť deliktu som rozhodol, že vyšetrovanie bude dozorovať odbor špeciálneho určenia, ktorý bol na takéto kauzy vytvorený na generálnej prokuratúre. Takže v stredu už budeme mať spisové materiály z krajskej prokuratúry pripravené," povedal pre portál.
      Trnka vyjadril ľútosť nad brutálnym činom, ktorej obeťou sa stal prvý predseda federálneho ústavného súdu a známy advokát. "Poznal som ho osobne, o to viac sa ma to dotklo. Aj keď sme nemali na niektoré veci tie isté názory, hlboko som si ho vážil pre jeho právnickú precíznosť," povedal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies