Vnučka fašistického diktátora Mussoliniho zasadne do mestskej rady v Ríme

NETKY.SK • 6 Október 2021, 20:48 • 2 min
Vnučka fašistického diktátora Mussoliniho zasadne do mestskej rady v Ríme

RÍM - Politička získala ešte viac hlasov, ako vo voľbách v roku 2016. Ako prezradila, so svojím menom sa učí žiť odmalička.

slovakia

left justify in out

Rachele Mussoliniová, vnučka talianskeho fašistického diktátora Benita Mussoliniho, získala vo voľbách do mestského zastupiteľstva v Ríme spomedzi všetkých kandidátov najviac preferenčných hlasov. Vyplýva to z konečných výsledkov komunálnych volieb, o ktorých v stredu informovala talianska agentúra ANSA.

 

img

 

Vo voľbách, ktoré sa konali 3. až 4. októbra, získala ako kandidátka pravicového hnutia Bratia Talianska (FdI) vyše 8 200 hlasov, čo je viac než dostal ktorýkoľvek iný kandidát. Vnučka niekdajšieho diktátora sa tak stane členkou mestskej rady už druhýkrát. Tentoraz dostala o 657 hlasov viac ako vo voľbách v roku 2016

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Súd rozhodoval o vydaní Carlesa Puigdemonta do Španielska

 

Mussoliniová trvá na tom, že jej meno nemá žiaden súvis s jej popularitou. "Človek dokáže prekonať svoje priezvisko bez ohľadu na to, ako veľmi náročné to je," vyhlásila pre taliansky denník La Repubblica. "Učím sa s ním žiť už odmalička"

 

img

 

Rachele je dcérou už zosnulého pianistu Romana Mussoliniho a v poradí štvrtého dieťaťa niekdajšieho talianskeho diktátora. Krstné meno dostala po svojej starej mame, a teda druhej manželke diktátora Mussoliniho, Rachele.

 

Nie je pritom jediným potomkom Benita Mussoliniho, ktorý sa dostal do politiky. Jej nevlastná sestra Alessandra bola v minulosti poslankyňou Európskeho parlamentu.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies