Speváčka Vanda zbiera peniaze od fanúšikov na dokončenie albumu Valor!

NETKY.SK • 30 Máj 2017, 15:58 • 2 min
Speváčka Vanda zbiera peniaze od fanúšikov na dokončenie albumu Valor!

BRATISLAVA - Slovenská speváčka Vanda spustila crowdfundingovú kampaň, ktorej cieľom je vyzbierať dostatok financií na dokončenie albumu Valor. Cieľovú sumu stanovila na desaťtisíc dolárov (v prepočte približne deväťtisíc eur).

slovakia

left justify in out

"Takmer vždy som si všetko financovala z vlastných zdrojov, občas sa vyskytli aj sponzori k niektorým projektom, za čo som veľmi vďačná. O crowdfundingových stránkach viem už pár rokov, ale až teraz som naozaj cítila, že prišiel ten správny čas spustiť kampaň," uviedla interpretka, ktorá zbiera peniaze prostredníctvom internetu.

Prispievatelia dostanú za odmenu rôzne darčeky, a to v závislosti od darovanej sumy. Speváčka plánuje vydať nový album počas leta. "Je to zatiaľ najväčší projekt, do akého som sa kedy pustila, veľmi som si dala záležať na kvalite po všetkých stránkach, a tá má svoju cenu. Valor nevnímam len ako ďalší album, vnímam ho ako spoločný projekt, ako niečo, čo som mohla a môžem vybudovať iba spoločne s ostatnými ľuďmi. Keďže výroba a vydanie albumu je dlhý a finančne náročný proces, hľadám aj týmto spôsobom podporu u ľudí, ktorých táto hudobná cesta zaujme," vyjadrila sa.

Interpretka nahrala album, z ktorého vlani ponúkla rovnomenný singel, v bratislavskom štúdiu Littlebeat. "Slovo valor znamená odvaha, a to pre mňa aj celý album vyjadruje. Ísť cestou, ktorú v tomto životnom období cítim. Presne s tým súvisí aj koncept albumu, o ktorom sa fanúšikovia dozvedia viac už čoskoro. Za uplynulého dva a pol roka, odkedy vyšiel Introspective, som sa veľa naučila, a to na všetkých frontoch. Keď si teraz porovnám tie dve obdobia, tak tomu ani nemôžem uveriť, ako sa mi obrátil život. V apríli 2015, keď vychádzal Introspective, som mala stabilné zamestnanie mimo hudby, žila som v prenajatom byte v Starom meste a bola som sama ako prst, iba s veľkou túžbou byť s človekom, ktorého mám rada. Teraz žijem na striedačku na dvoch kontinentoch, učím spev a venujem sa hudbe, som vo vzťahu s tým, s kým som chcela byť a chystám sa vydať môj prvý album v španielčine a uviesť ho aj na hispánsky trh," prezradila Vanda.

Valor ponúkne menej gitár, no viac samplov a rôznych efektov. "Aj samotná príprava a nahrávanie tohto albumu bolo úplne iné ako to, na čo som bola zvyknutá. Prvýkrát som pracovala s producentom, ktorý ma usmerňoval a s ktorým som skladby nielen konzultovala, ale aj do nich mohol zasiahnuť autorsky. Taktiež som si dala načas s jeho prípravou, niektoré skladby vznikali v spolupráci so speváčkou a skladateľkou Riou, s ktorou som absolvovala aj niekoľko spoločných koncertov, a tiež niektoré texty som napísala spolu s mojím priateľom," uviedla speváčka. "Všeobecne hudbu nevnímam podľa žánrov, skôr podľa toho, či sa mi niečo páči alebo nie. Preto často a rada žánre prelínam, prípadne medzi nimi skáčem z albumu do albumu, baví ma to," dodala Vanda, ktorá tvorí vlastnú hudbu od 12 rokov. Debutový album Astrology vydala v roku 2012. O tri roky neskôr uviedla na trh spomínanú štúdiovku Introspective, z ktorej pochádza aj pieseň He’s Just A Man.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies