Špecifické odbory na stredných školách nezaniknú, ministerstvo podá pomocnú ruku

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 14:40 • 2 min
Špecifické odbory na stredných školách nezaniknú, ministerstvo podá pomocnú ruku

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva zverejnilo výzvu na podávanie rozvojových projektov so zameraním na podporu vzdelávania v študijných a učebných odboroch stredných škôl s nedostatočným počtom absolventov pre potreby trhu práce.

slovakia

left justify in out

Na túto výzvu pritom tento rok vyčlenilo 20 500 eur. Agentúru SITA o tom informoval komunikačný odbor ministerstva školstva.

Výzvu na podanie žiadosti o financovanie projektu na propagáciu odborného vzdelávania a prípravy v nedostatkových odboroch vzdelávania zverejnilo ministerstvo na svojej webovej stránke. Záujemcovia môžu svoje žiadosti posielať do 5. mája. Žiadateľom môže byť? zriaďovateľ strednej odbornej školy a zriaďovateľ strednej odbornej školy pre žiakov so zdravotným znevýhodnením.

Cieľom výzvy je spropagovať zavádzanie prvkov duálneho vzdelávania do odborného vzdelávania a prípravy v stredných odborných školách v spolupráci so zamestnávateľmi, pre ktorých príslušná stredná odborná škola bude pripravovať svojich absolventov v študijných a učebných odboroch. Zámerom je rovnako oboznámiť žiakov základných škôl, žiakov stredných škôl a ich rodičov s možnosťami ďalšieho uplatnenia sa na trhu práce po ukončení štúdia v systéme duálneho vzdelávania v odbornom vzdelávaní a príprave.

Ministerstvo školstva zverejnilo aktualizovaný zoznam študijných a učebných odborov s nedostatočným počtom absolventov pre potreby trhu práce vo februári tohto roku a obsahuje viac ako 40 odborov. Patria medzi nich napríklad mechanik opravár – koľajové vozidlá, elektromechanik – telekomunikačná technika, operátor sklárskej výroby – obsluha sklárskych automatov, chemická informatika, biochemik –výroba piva a sladu, polygraf– grafik, kamenár či diplomovaná všeobecná sestra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies