Špeciálne sily zabránili 22 teroristickým útokom od začiatku roka 2012

NETKY.SK • 10 Apríl 2012, 10:58 • 2 min
Špeciálne sily zabránili 22 teroristickým útokom od začiatku roka 2012

peciálne sily zabránili 22 teroristickým útokom od začiatku roka 2012 - Politika Polícia zabránila od začiatku tohto roka 22 teroristickým trestným činom na území Ruska. Povedal to dnes v Soči na schôdzke Národného protiteroristického výboru riaditeľ Fede

slovakia

left justify in out

img

Polícia zabránila od začiatku tohto roka 22 teroristickým trestným činom na území Ruska. Povedal to dnes v Soči na schôdzke Národného protiteroristického výboru riaditeľ Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) Alexander Bortnikov, informovala agentúra RIA Novosti.
      Podľa neho sa vďaka práci bezpečnostných zložiek a donucovacím opatreniam podarilo identifikovať a zlikvidovať viac ako 80 skrýš zbraní a zneškodniť 106 podomácky vyrobených výbušných zariadení. Pri ozbrojenom odpore bolo zabitých 90 osôb, vrátane 13 vodcov gangov. Zatknutých bolo sedem "banditov" a ich 119 spoločníkov.
      Od januára do apríla sa začalo riešiť 213 trestných činov teroristického charakteru, uviedol Bortnikov. Súdy odsúdili 46 ľudí, pričom doživotie dostali štyria teroristi, ktorí sa zúčastnili ozbrojených útokov v Nazrani v júni 2004 a na policajnú stanicu v Kizľari, kde v marci 2010 zahynulo 39 policajtov.
      "Situácia na severnom Kaukaze a na juhu krajiny si vyžaduje, aby sme sústavne zvyšovali úsilie na neutralizovanie teroristických hrozieb. Priebežné akcie silových štruktúr v boji proti terorizmu budú pokračovať," povedal riaditeľ FSB.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies