Spartakovci pociťujú tlaky na ich klub, prinášame vám reakciu Trnavy a trénera Nestora El Maestra na trest a pokutu Disciplinárnej komisie SFZ

NETKY.SK • 27 Apríl 2018, 15:17 • 2 min
Spartakovci pociťujú tlaky na ich klub, prinášame vám reakciu Trnavy a trénera Nestora El Maestra na trest a pokutu Disciplinárnej komisie SFZ

BRATISLAVA/TRNAVA - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu potrestala trénera Spartaka Trnava Nestora El Maestra pokutou 6000 eur za očiernenie Slovnaft Cup-u. Koučovi lídra Fortuna ligy zároveň pozastavila výkon funkcie na jeden zápas. TrénerTrnavy tak bude chýbať na lavičke v najbližšom zápase práve proti Slovanu, ktorý je na programe v sobotu o 20:30 hod na bratislavských Pasienkoch.

slovakia

left justify in out

El Maestro po semifinálovom vypadnutí so Slovanom Bratislava na margo Slovnaft Cup-u uviedol: "Tento pohár je malý, nudný a nezaujímavý, ale nechcem povedať, že sme nechceli vyhrať a zabojovať oň vo finále. Trošku sme sklamaní. V tomto ročníku sa v slovenskom futbale udiali veľké zmeny. Teší ma, že veľký a silný Slovan sa sústredí na tento malý a nedôležitý pohár. Pred nami sú väčšie ciele."

 

Jeho výroky nezostali bez povšimnutia a vyslúžil si disciplinárnu sankciu. "DK berie na vedomie stanovisko menovaného a rozhodla, že za vyjadrenia k súťaži Slovnaft Cup v masovokomunikačných prostriedkoch po stretnutí 7. kola Slovnaft Cup-u medzi FC Spartak Trnava – ŠK Slovan Bratislava ukladá Disciplinárnu sankciu – pozastavenie výkonu funkcie na 1 s. s. a finančnú pokutu vo výške 6 000 €. DK SFZ pri ukladaní disciplinárnej sankcie vzala do úvahy, že previnilec svojimi vyjadreniami v masovokomunikačných prostriedkoch poškodil dobré meno SFZ, súťaže Slovnaft Cup ako aj súpera a porušil princípy Stanov SFZ a Kódexu futbalovej etiky," znie stanovisko DK zverejnené na stránke futbalsfz.sk.

 

FC Spartak Trnava na margo udelenia trestu Disciplinárnej komisie SFZ nášmu trénerovi Nestorovi El Maestrovi reaguje nasledovne:

"V prvom rade vyjadrujeme plnú podporu trénerovi Nestorovi El Maestrovi a nesúhlasíme s udeleným trestom od DK SFZ. Sme vo finále Fortuna ligy. Je nám jasné, že toto nie je prvý a ani posledný prípad akéhosi tlaku na náš klub. Práve takéto rozhodnutie je však pre nás všetkých od hráčov až po fanúšikov ešte väčšou motiváciou do záverečných štyroch zápasov. Nič iné nedokáže celú Trnavu spojiť, zomknúť a ukázať ešte väčšiu jednotu a silu, ako toto rozhodnutie. Najväčším dôkazom sú reakcie našich fanúšikov, ktorí okamžite vyjadrili plnú podporu nášmu trénerovi, za čo im patrí v jeho mene, ale i mene klubu veľké poďakovanie. Pri tejto príležitosti vyzývame a zároveň prosíme našich fanúšikov, aby sme nedávali akúkoľvek možnosť druhým, tretím a ďalším stranám na trestanie nášho klubu, ktoré by mohlo viesť až prípadnému uzatvoreniu nášho štadióna. Aj preto sa na Pasienkoch venujme výlučne supportu pre náš tím. Neriešme iných, vyvarujme sa akejkoľvek pyrotechnike a negatívnym prejavom. Toto všetko by nám v momentálnej situácii iba výrazne poškodilo. Buďme teraz spoločne všetci silní ako nikdy predtým a poďme si spolu za svojim snom.Je to želanie celého klubu a takisto aj trénera," 

 

K situácii sa vyjadril aj kouč Spartaka Nestor El Maestro: "V tejto rozhodujúcej, finálnej časti sezóny potrebujeme plnú podporu všetkých našich fanúšikov. Spolu sme silní, spolu môžeme vytvoriť históriu. Avšak, k tomu musíme byť inteligentní a zodpovední. Do konca sezóny zostávajú štyri zápasy a na každom jednom z nich potrebujeme našich fanúšikov."

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies