Ako si spríjemniť chvíle venčenia so štvornohým miláčikom

NETKY.SK • 29 Máj 2019, 11:00 • 2 min
Ako si spríjemniť chvíle venčenia so štvornohým miláčikom

Oblečenie pre nášho miláčika - Pes je najlepší priateľ človeka. Túto životnú múdrosť poznajú už malé deti. Mnohí ľudia, hlavne tí, ktorí zostali sami a opustení blízkymi, najviac ocenia spoločnosť priateľského stvorenia-psíka. Stane sa pre nich všetkým a snažia sa mu dať všetku svoju pozornosť, starostlivosť a lásku. A k tomu patrí aj výber vhodného oblečenia psa počas prechádzok v každom ročnom období. Či svieti slnko, prší, mrzne alebo padá sneh, psíka treba zobrať von na vyvenčenie. Viete však, aké oblečenie mu dať, aby sa v ňom cítil čo najpohodlnejšie? Ponúkame Vám zopár tipov a rád, ako obliecť svojho psa počas venčenia.

slovakia

left justify in out

Pre malých i veľkých

 

Nezáleží na tom, či máte doma veľkého psa alebo menšieho psíka, existuje oblečenie pre malých i veľkých. Keď nastanú sychravé dni a teplota klesne pod nulu, nikomu sa nechce ísť von, ak nemusí. Zima je nielen ľuďom, ale aj psíkom. Ak si však svojho štvornohého kamaráta dobre oblečieme, tak sa nebude zdráhať ísť na prechádzku. Rovnako sa premôžeme aj my, keď si dáme na seba to správne oblečenie, napr. tepláky, aby nám nebola zima.

 

Oblečenie by preto nemalo byť pre psa len módnym doplnkom, ale malo by najmä spĺňať svoju pôvodnú funkciu, a to zahriať psíka dostatočne tak, aby sa cítil príjemne. Oblečenie by malo sadnúť psíkovi tak, aby ho na tele neťahalo, ale aby nebolo ani príliš voľné. Pri výbere oblečenia pre psa zvážte aj dĺžku vašej spoločnej prechádzky. Ak plánujete dlhší pobyt vonku najmä počas zimných prechádzok, zabezpečte si  kvalitné oblečenie  pre seba aj pre psa.

 

Aj naše oblečenie je veľmi dôležité

 

Keď sme si už obliekli svojho chlpatého priateľa, tak príde na rad naše oblečenie. Ak máme skúsenosti s venčením psíka za každého počasia a plánujeme dlhšie prechádzky najmä v chladnejšom počasí, určite by sme sa mali obliecť tak, aby sme si tieto chvíle užili a boli v pohode. Základ by mali tvoriť prechodné bundy, ktoré nás ochránia pred vrtkavým počasím a spríjemnia náš pobyt v prírode.

Obuv je tiež veľmi dôležitá, pretože pri dlhšej prechádzke urobíme niekoľko kilometrov a určite v topánkach na vysokom opätku by to nebolo možné. Okrem toho, prinajmenšom by sme ostatným okoloidúcim pripadali v lodičkách divne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies