Sparta potvrdila príchod Švéda Davida Moberga Karlssona

NETKY.SK • 10 December 2018, 14:25 • 2 min
Sparta potvrdila príchod Švéda Davida Moberga Karlssona

Praha - Český futbalový klub Sparta Praha potvrdil príchod švédskeho krajného stredopoliara Davida Moberga Karlssona z IFK Norrköping.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný švédsky reprezentant sa dohodol s klubom z Letnej na tri a polročnej zmluve, ku kádru sa pripojí v zimnej príprave. Podľa portálu idnes.cz zaplatí Sparta odstupné okolo 40 až 52 miliónov českých korún (približne 1,5 až 2 milióny eur). Karlsson bude sedemnásty cudzinec v aktuálnom kádri.

 

"Sparta je obrovský klub, najväčší v krajine. A keď sa o vás niekto taký zaujíma, je to veľká česť. Som šťastný, že sa transfer podarilo dotiahnuť," povedal pre klubový web.

 

Karlsson odohral v uplynulej sezóne za Norrköping vo všetkých súťažiach 36 duelov, v ktorých strelil 13 gólov a pridal sedem asistencií. Aj jeho výkony prispeli k tomu, že klub skončil na druhom mieste najvyššej švédskej ligy, ktorá vyvrcholila v novembri, a prebojoval sa do predkôl Európskej ligy.

 

Odchovanec IFK Göteborg hral v minulosti za dánsky Nordsjaelland, anglický Sunderlandu, či škótsky Kilmarnock. Na konte má tri štarty a jeden gól vo švédskej reprezentácii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies