Španielsky obhajca ide dobyť zelenú írsku barikádu - PREHĽAD

NETKY.SK • 13 Jún 2012, 10:00 • 2 min
Španielsky obhajca ide dobyť zelenú írsku barikádu - PREHĽAD

Španielsky obhajca ide dobyť zelenú írsku barikádu - PREHĽAD - Futbal Zelená írska barikáda bude vo štvrtok v Gdansku čeliť náporu majstrov sveta a Európy zo Španielska v zápase C-skupiny futbalových majstrovstiev Európy 2012. Španieli po remíze s talians

slovakia

left justify in out

img

Zelená írska barikáda bude vo štvrtok v Gdansku čeliť náporu majstrov sveta a Európy zo Španielska v zápase C-skupiny futbalových majstrovstiev Európy 2012. Španieli po remíze s talianskym rivalom v 1. kole (1:1) potrebujú na posilnenie postupových šancí bodovať. Íri, ktorí dostali na úvod lekciu od Chorvátov (1:3), v prípade druhej prehry balia kufre. 
      Favorit je jasný, ale zrejme ho pri očakávanej bojovnosti "chlapcov v zelenom" nečaká nič jednoduché. Zverenci talianskeho trénerského mága Giovanni Trapattoniho by podľa prognóz odborníkov mali hrať úpornú defenzívu a čakať na brejkovú šancu. To sa vyplatilo v tejto sezóne Chelsea Londýn proti FC Barcelona aj Bayernu Mníchov, Dánom už na šampionáte proti Holanďanom či v o čosi menšej miere Angličanom proti Francúzom. Španielsky tréner Vicente del Bosque zvolil proti "squadre" hru na 6 stredopoliarov bez klasického útočníka, na lavičke šokujúco zostali ofenzívni Jesus Navas, Alvaro Negredo, Pedro Rodriguez, Fernando Llorente aj Fernando Torres. Tento experiment mu okrem jednej situácie s gólom Cesca Fabregasa nevyšiel, no po zápase ho obhajoval a naznačil, že aj proti Írom urobí niečo podobné. "La Furia Roja" by tak zrejme mohla začať so systémom 4-2-4 opäť bez klasického útočníka. "Proti Írsku prijmem v otázke zostavy také najlepšie rozhodnutie, aby sme boli úspešní. Sme pokojní, hoci na nás leží obrovská zodpovednosť. Mužstvo sa s tým vyrovnáva dobre. Írov jednoducho musíme zdolať," povedal tradične pokojne až flegmaticky del Bosque. "Kľúčom bude trpezlivosť. Najdôležitejšie je, aby sme hrali našim štýlom a naplnili našu filozofiu hry. Budeme kontrolovať loptu a čo najrýchlejšie si prihrávať. Dúfam, že dáme rýchly gól, po ktorom by to Íri možno viac otvorili. Na finálovom turnaji ME vám nikto nič nedá zadarmo," dodal Sergio Busquets. 
      Íri, ktorí si v kvalifikácii dvakrát zahrali so Slovákmi, sú pripravení aj na alternatívu, že del Bosque predsa len zvolí hru s útočníkom. Kapitán Robbie Keane očakáva, že by ním mohol byť práve Torres, jeho bývalý spoluhráč v Liverpoole. "Je to skvelý hráč aj chlapec. Nie som si istý, či bude hrať, alebo či proti nám vyrukujú so šiestimi stredopoliarmi, no na tom nezáleží, pretože aj tak majú na svojej strane obrovskú kvalitu," povedal Keane a dodal: "Vieme, že hráme proti jednému z najlepších mužstiev sveta, no nechceme byť len do počtu. Ľudia očakávajú, že Španieli vyhrajú, ale vo futbale sa to vždy nestáva."
      Španieli neprehrali v 15 súťažných zápasoch za sebou, naposledy na MS 2010 v JAR so Švajčiarmi. V prípravách však medzitým podľahli až štyrikrát. Vzájomná bilancia oboch tímov číta 24 duelov, 13 španielskych výhier a 7 remíz, v súťažných dueloch 8-4-2. Španieli Írov vyradili v osemfinále MS 2002 po rozstrele zo značky 11 m, keď sa zápas po predĺžení skončil nerozhodne 1:1. Zápas má na štadióne v Gdansku výkop o 20.45 h a povedú ho Portugalčania, ako hlavný Pedro Proenca.

      C-skupina, Gdansk, 14. júna, 20.45 SELČ:
      Španielsko - Írsko
      predpokladané zostavy:
      Španielsko: Casillas - Arbeloa, Ramos, Pique, Alba - Busquets, Xabi Alonso - Xavi Hernandez, Iniesta, Silva, Fabregas
      tréner: Vicente del Bosque
      Írsko: Given - O'Shea, St. Ledger, Dunne, Ward - McGeady, Whelan, Andrews, Duff - Keane, Doyle
      tréner: Giovanni Trapattoni (Tal.)
      rozhodca: Pedro Proenca (Port.)

      tabuľka C-skupiny:
      1. Chorvátsko          1   1  0  0   3:1    3
      2. Taliansko           1   0  1  0   1:1    1
         Španielsko          1   0  1  0   1:1    1
      4. Írsko               1   0  0  1   1:3    0


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies