Španielske hašterenie sa dostalo aj na pôdu UEFA

NETKY.SK • 29 Január 2015, 10:56 • 2 min
Španielske hašterenie sa dostalo aj na pôdu UEFA

BARCELONA - Medzi Kráľovskou španielskou futbalovou federáciou (RFEF) a štátnou Športovou radou to vrie.

slovakia

left justify in out

Presnejšie medzi prezidentmi oboch inštitúcií. Spor sa dokonca dostal aj na pôdu Európskej futbalovej únie (UEFA), ktorú RFEF písomne požiadala, aby zbavila šéfa vládneho orgánu Miguela Cardenala všetkých funkcií vo svojich komisiách a pracovných skupinách. Navrhuje tiež zastaviť podporu Cardenalových ambícií začleniť sa do štruktúr Športového arbitrážneho súdu (CAS).

 

Dôvodom sú údajné "neprimerané intervencie" Športovej rady do futbalovej sféry. Druhá strana tvrdí, že obvinenia sú falošné. 

 

Prezident RFEF Ángel María Villar sa dostal do konfliktu s Cardenalom pre nezhody ohľadom štátnej podpory futbalu, spoločnú reč nevedia nájsť ani pri riešení problémov s násilím medzi fanúšikmi. RFEF priznala, že jedným z dôvodov sťažnosti u UEFA je krátenie štátnych dotácií. Športová rada zase upozorňuje, že RFEF sa vyhýba externej kontrole financovania a prerušila vzájomnú výmenu informácií. 

 

Prezident Profesionálnej futbalovej ligy (LFP), riadiaceho orgánu dvoch najvyšších španielskych súťaží, Javier Tebas sa postavil na Cardenalovu stranu. Pre španielske médiá uviedol, že Športová rada "má právo a povinnosť žiadať od federácie väčšiu transparentnosť". 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies