Španielska polícia odhalila pašovaný tabak za 16 miliónov eur

NETKY.SK • 29 September 2016, 17:42 • 2 min
Španielska polícia odhalila pašovaný tabak za 16 miliónov eur

MADRID - O odhalení rekordného množstva 108 ton pašovaného tabaku vo Valencii a Badajoze ako výsledku osem mesiacov trvajúceho vyšetrovania policajných a colných zložiek krajiny informovalo dnes internetové vydanie periodika El Mundo s odvolaním sa na tamojšie oficiálne zdroje.

slovakia

left justify in out

Podľa nich došlo v rámci operácie pod krycím názvom Robust k domovým prehliadkam v piatich lokalitách, pri ktorých našli v skladových priestoroch kontraband v hodnote 16 miliónov eur.


Vyšetrovatelia našli aj viac ako 1800 kusov mechanizmov využívaných na výrobu cigariet, ako aj chemikálie, ktoré možno využiť na zlepšenie chute a vône tabaku. Tieto látky však nepatrili medzi produkty preskúmané kompetentnými zdravotnými orgánmi a vybavené patričnými certifikátmi.


Pri operácii zadržali 13 osôb, občanov Španielska a Poľska, ktorí sú dôvodne podozriví z trestných činov pašovania a daňového podvodu vo výške dvoch miliónov eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies