Španieli: Teraz budeme obhajovať až dva tituly a ako prví môžeme dosiahnuť víťazný hetrik

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 17:30 • 2 min
Španieli: Teraz budeme obhajovať až dva tituly a ako prví môžeme dosiahnuť víťazný hetrik

MADRID - Obhajca titulu Španielsko vstúpi do európskeho šampionátu vo futbale (10. 6. - 10. 7.) v podobnej pozícii ako pred štyrmi rokmi, rozdiel bude v zodpovednosti.

slovakia

left justify in out

"Teraz budeme obhajovať až dva tituly a ako prví môžeme dosiahnuť víťazný hetrik. To je tá zodpovednosť navyše. Aj vo futbale treba rozlišovať medzi cieľom a povinnosťou. Získať titul nesmieme brať ako povinnosť. To nech je pre nás poučenie, ktoré plynie z nevydarených majstrovstiev sveta v Brazílii. Samozrejme, zisk európskeho titulu zostáva naším cieľom," uviedol tréner Španielov, 65-ročný Vicente del Bosque, v rozhovore pre športový denník Marca.


Španieli odštartujú svoje vystúpenie vo Francúzsku v pondelok 13. júna v Toulouse súbojom proti Čechom. "Ak zvíťazíme v tomto stretnutí, získame potrebný pokoj pre pokračovanie v turnaji. Česi už možno nemajú v tíme také osobnosti ako v minulosti, ale v kvalifikácii vyradili bronzové mužstvo z ostatných majstrovstiev sveta Holanďanov. A to hovorí za mnohé," pripomenul Del Bosque. Ďalšími súpermi obhajcov trofeje budú nevyspytateľní Turci (17. 6. v Nice) a o štyri dni neskôr v Bordeaux podľa niektorých expertov jedno z možných prekvapení ME - Chorváti.

 

"Turci sú veľkí bojovníci, reprezentačný dres pre nich znamená veľa emócií, ktoré prejavujú aj na trávniku. Chorváti disponujú obrovskou kvalitou. Hráči ako Modrič, Rakitič, či Kovačič sú toho dôkazom. Spomínam si, čo nás stálo síl, kým sme ich pred štyrmi rokmi na ME zdolali," upozornil Del


Skúsený lodivod Španielov tvrdí, že súčasný futbal je oveľa vyrovnanejší ako ten spred niekoľkých rokov či desaťročí a prekvapiť súpera na vrcholnom podujatí je už dnes poriadne ťažké. "Futbal sa globalizuje a rozdiely sa stierajú. Disciplína a poriadok sú základné atribúty hry takmer všetkých tímov, každý tvrdo pracuje na zlepšovaní sa. Na šampionáte bude prvýkrát 24 tímov, medzi nimi aj viacero tzv. malých krajín, ktoré však automaticky nemožno považovať za slabšie. Napríklad Íri tam budú mať dva tímy (Írsko a Severné Írsko - pozn.). Futbal na najvyššej úrovni sa otvára a to je len dobré," pokračoval Del Bosque.


Španieli budú mať v zostave viacero majstrov sveta či Európy, hoci niektoré ich superhviezdy ako Xavi či David Villa už dávnejšie ukončili reprezentačnú kariéru. Kostru tímu by mali tvoriť brankár Iker Casillas, obrancovia Gerard Piqué, Sergio Ramos, Juanfran, stredopoliari Sergio Busquets, Andrés Iniesta, Cesc Fábregas, David Silva, resp. útočníci Álvaro Morata a Lucas Vázquez. A koho považuje Del Bosque za hlavných súperov svojho tímu v boji o titul?

 

"Nemci sú majstri sveta a typický turnajový tím. Francúzi budú doma a tiež majú k dispozícii výborných hráčov, Taliani sú zasa nesmierne súťaživí. Možno menej sa hovorí o Angličanoch, Belgičanoch, Chorvátoch, či Poliakoch, ale netreba na nich zabúdať. Vo všeobecnosti však nechcem niekoho z favoritov vyzdvihovať dopredu na úkor iných," doplnil Del Bosque.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies